Προτάσεις για φυτά εσωτερικού χώρου σε εσωτερικό επαγγελματικό χώρο και ειδικότερα σε ιδιωτική κλινική. Πως έγινε η επιλογή των φυτών και των φυτοδοχείων (γλαστρών).

 

Από την ομάδα του greenconcept – Οι γεωπόνοι του GreenConcept σας προτείνουν λύσεις για τη διακόσμηση του επαγγελματικού ή του προσωπικού σας χώρου με φυτά. Τ.: 2108544135 – 6976978417 – www.greenconcept.gr

 

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν το πιο ζωντανό στοιχείο στην εσωτερική διακόσμηση. Τα πλεονεκτήματά τους είναι γνωστά: δημιουργούν μία ζωντανή και ταυτόχρονα ήρεμη και οικία ατμόσφαιρα, μειώνουν το άγχος και βελτιώνουν τη διάθεση.

Η ομάδα του GreenConcept (www.greenconcept.gr) ανέλαβε την επιλογή και εγκατάσταση φυτών εσωτερικού χώρου στην υποδοχή και τους χώρους αναμονής ιδιωτικού νοσοκομείου στο κέντρο την Αθήνας.

Ο βασικό στόχος ήταν τα φυτά να έχουν μία διακριτική παρουσία στους χώρους του νοσοκομείου και να ενταχθούν αρμονικά στο σχεδιασμό του χώρου.

 

Φυτά εσωτερικού χώρου σε επαγγελματικό χώρο

 

Πως έγινε η επιλογή των φυτών για τον εσωτερικό χώρο της κλινικής

Στους χώρους υγείας και ιδιαίτερα στα νοσοκομεία όλοι οι χώροι πρέπει να αξιοποιούνται με βάση τις ανάγκες εξυπηρέτησης των ασθενών και των συνοδών τους. Έτσι ο περιορισμένος χώρος αποτελεί βασικό κριτήριο για την επιλογή του φυτικού υλικού.

Ένας ακόμα περιοριστικός παράγοντας που χρειάζεται να ληφθεί υπόψη είναι οι συνθήκες φωτισμού που δεν είναι ίδιες σε όλα τα σημεία του κτηρίου. Στον συγκεκριμένο χώρο άλλα φυτά τοποθετηθήκαν μπροστά από τζαμαρία και άλλα χρειάστηκε να τοποθετούν σε πιο σκοτεινά σημεία.

Γενικά επιλέχθηκαν φυτά εσωτερικού χώρου με πλούσιο πράσινο φύλλωμα, στην πλειοψηφία τους χωρίς άνθη, αλλά και ανθεκτικά στις συνθήκες του συγκεκριμένου χώρου.

 

Καλαθέα σε επαγγελματικό χώρο

Η καλαθέα είναι μια από τις επιλογές μας για τα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να τοποθετηθούν σε επαγγελματικούς χώρους. Η σωστή επιλογή των φυτών που θα μπουν σε έναν επαγγελματικό χώρο είναι αποτέλεσμα αρκετών παραγόντων που σχετίζονται κυρίως με την ιδιότητα, την χρήση και την ανάγκη του εσωτερικού επαγγελματικού χώρου σε πράσινο.

 

Πως έγινε η επιλογή των φυτοδοχείων για την εγκατάσταση των φυτών εσωτερικού χώρου

Τα φυτοδοχεία που επιλέχθηκαν διαθέτουν άριστη ποιότητα υλικού και κατασκευής. Επιπλέον διαθέτουν σύστημα αυτοποτισμού. Έτσι το πότισμα ελέγχεται καλύτερα και είναι ευκολότερη και πιο ασφαλής η διαχείριση των φυτών.

Σε ότι αφορά την αισθητική τους, το σχήμα αλλά και το χρώμα των φυτοδοχείων επιλέχθηκαν ανάλογα με το σημείο που θα τοποθετούνταν αλλά και το φυτό που θα φιλοξενούσαν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες γεωπόνους της GREEN CONCEPT – T. 2108544135 – 6973813896

 

Δράκενα κοντά σε παράθυρο

 

Καλαθέα σε επαγγελματικό χώρο

 

Διαβάστε επίσης: