Χριστουγεννιάτικος στολισμός για κάθε γούστο

Κάθε χρονιά η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου χαρακτηρίζετε από διάφορες τάσεις και διαθέσεις άλλοτε πιο ρομαντικές και νοσταλγικές και άλλοτε πιο παιχνιδιάρικες και χαρούμενες. Διαχρονικά αυτό που χαρακτηρίζει τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι η κομψότητα στις διάφορες εκδοχές της.

 

Χριστουγεννιάτικος στολισμός Vintage Chic

Είναι η τάση που συνδέει το παλιό με το καινούριο και φυσικά στοχεύει στο συναίσθημα! Τα παλιά κρυστάλλινα βάζα βγαίνουν από την αποθήκη και στολίζονται με γυμνά κλαδιά και χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Η διακόσμηση μπορεί να ολοκληρωθεί με διάφανες μπάλες που θα δώσουν την αύρα του νέου ή με μπάλες και αντικείμενα σε σκούρα μεταλλικά χρώματα. Προσοχή στους συνδυασμούς των υφών και των χρωμάτων! Η κομψότητα δεν απαιτεί υπερβολή.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Minimal, κομψά και … γεωμετρικά Χριστούγεννα!

Για όσους προτιμούν την δυναμική ενέργεια του σύγχρονου design η τάση του Urban Chic είναι η ιδανική πρόταση για Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Γεωμετρικά μοτίβα, απλές γραμμές και οι minimal φιγούρες θα δημιουργήσουν την αίσθηση της αστικής κομψότητας στο σπίτι. Μεταλλικά χρώματα και φωτάκια θα δώσουν τη λάμψη της γιορτής. Γυαλί, μέταλλο στις αποχρώσεις του χρυσού, ασημί και ορείχαλκου, ακόμα και το τσιμέντο, συναντιόνται. Με τις καθαρές γραμμές των σχημάτων και τις γεωμετρικές φόρμες δημιουργούν μία αρμονική και ισορροπημένη σύγχρονη κομψότητα. Η απλότητα του σχεδιασμού και η κομψότητα των υλικών συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μία minimal πολυτέλεια.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με φυσική κομψότητα

Μία τάση που ήρθε για να μείνει! Τα φυσικά στοιχεία και υλικά είναι πάντα πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων. Μεταφέρουν στο χριστουγεννιάτικο στολισμό τη θαλπωρή, την ηρεμία και τη χαλάρωση που αποπνέει η επαφή με τη φύση και την εξοχή. Φυσικό ξύλο, κεραμικά αντικείμενα, βαμβακερά και λινά υφάσματα, κουκουνάρια και κλαδιά έχουν την τιμητική τους. Συνδυάζονται με παραστάσεις και αντικείμενα της αγροτικής ζωής και με τα χρώματα της χειμερινής φύσης.

 

Παραδοσιακά Χριστούγεννα – Classic chic

Τα παραδοσιακά Χριστούγεννα με το κόκκινο, το κυπαρισσί και το χρυσό να κυριαρχούν, παραμένουν πάντα διαχρονικά. Αυτό το ύφος στολισμού αναβιώνει τις αξίες και τα έθιμα της χριστουγεννιάτικης παράδοσης. Η ποιότητα των υλικών είναι εκείνη που θα καθορίσει στην κομψότητα. Χειροποίητα αντικείμενα, κεντήματα, διακοσμητικά από τσόχα, μαξιλάρια με γιορτινά μηνύματα και παραδοσιακά οικιακά αντικείμενα δημιουργούν την αίσθηση της θαλπωρής και της ζεστασιάς των παραδοσιακών Χριστουγέννων. Φυσικά δεν μπορούν να λείπουν φιγούρες του Αϊ- Βασίλη, καρυοθραύστες, αγγελάκια, κόκκινοι φιόγκοι… Ούτε οι κρεμασμένες χριστουγεννιάτικες κάλτσες που περιμένουν να γεμίσουν από τα δώρα του Άγιου Βασίλη!

Greenery

Μία ακόμα πρόταση χριστουγεννιάτικου στολισμού που παραμένει επίκαιρη. Το greenery είναι ένα στιλ διακόσμησης με πράσινα φυλλώματα με διαφορετικές υφές. Το γνωρίζουμε κυρίως μέσα από τους γαμήλιους στολισμούς αλλά και τη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η τάση του greenery βρίσκει σπουδαίες εφαρμογές και στο χριστουγεννιάτικο στολισμό. Αειθαλή φυλλώματα με διάφορες υφές και διακοσμητικοί καρποί, δημιουργούν μοναδικές χριστουγεννιάτικες συνθέσεις για κάθε χώρο. Παρόλα αυτά η τάση αυτή είναι μία τάση για τους τολμηρούς. Ίσως φαίνεται «διακριτική» για χριστουγεννιάτικο στολισμό (εξαιτίας της απουσίας χρώματος) ή δύσκολη στη συντήρηση όταν αφορά τον βασικό στολισμό. Ωστόσο μπορεί άνετα να αποτελέσει μέρος του χριστουγεννιάτικου στολισμού. Για παράδειγμα μπορεί να στολίσει το τραπέζι ή το τζάκι ή την είσοδο του σπιτιού. Σίγουρα θα ανταμείψει αισθητικά όποιον την επιλέξει!