Στολισμός γάμου σε κλασικό μπλε

Το κλασικό μπλε είναι το χρώμα που επέλεξε το ινστιτούτο pantone να είναι το χρώμα της χρονιάς για το 2020. Παράλληλα το μπλε είναι από τα πιο διαχρονικά χρώματα στη διακόσμηση. Είναι χρώμα που έχει συνδεθεί με την κομψότητα, την επισημότητα και το εκλεπτυσμένο γούστο. Επιπλέον συμβολίζει την αρμονία, τη γαλήνη αλλά και την πίστη, την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία.

Το μπλε στον στολισμό


Η navy απόχρωση του μπλε κερδίζει συνεχώς έδαφος στο στολισμό του γάμου. Έχουμε συνηθίσει να συναντάμε το μπλε και τις αποχρώσεις του στους καλοκαιρινούς ή τους παραθαλάσσιους γάμους. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση το μπλε χρησιμοποιείται σε χειμωνιάτικο γάμο και σε εσωτερικό χώρο. Επιπλέον δεν χρησιμοποιείται σε γάμο κοντά στη θάλασσα αλλά σε ένα καταπράσινο κτήμα.

Σε αυτό τον γάμο το μπλε χρώμα δίνεται από σατέν υφάσματα και γάζες, κεριά αλλά και ποτήρια. Στις ανθοσυνθέσεις εκπροσωπείται από μπλε ορτανσίες. Στο νυφικό τραπέζι το σατέν μπλε τραπεζομάντηλο συνδυάζεται με αντίστοιχο σε σκούρο μπεζ χρώμα. Ο συνδυασμός αυτός ταιριάζει απόλυτα στο χειμερινό σκηνικό και με τα rustic στοιχεία που συμμετέχουν στη διακόσμηση.

Στολισμός γάμου με μπλε χρώμα

Η νυφική αψίδα επίσημη και επιβλητική με το κλασικό μπλε να κυριαρχεί.
Ακόμα ένα έντονο στοιχείο της διακόσμησης είναι το φυσικό ξύλο. Από φυσικό ξύλινο είναι τα τραπέζια που μέρος της επιφάνειας τους αφήνεται ελεύθερη. Ξύλινο είναι και το φόντο πίσω από το νυφικό τραπέζι. Το κλασικό μπλε συνδυασμένο με το rustic αλλά και πολυτελές ύφος του στολισμού, αποτελεί σύγχρονη πρόταση διακόσμησης

Τα λουλούδια του στολισμού

Στις πλούσιες ανθοσυνθέσεις εκτός από τις μπλε ορτανσίες συμμετέχουν:

pampas grass
φύλλα αγαύης
πρωτέας
λυσίανθοι
τριαντάφυλλα
ευκάλυπτος και άλλα φυλλώματα.


Τα pampas grass εκτός από τη σύγχρονη αισθητική τους, δίνουν στο στολισμό ιδιαίτερη υφή και κίνηση.
Χρωματικά στις συνθέσεις επικρατούν το πράσινο, το μπεζ αλλά και το ροζ. Το ροζ από τα τριαντάφυλλα και τους λυσίανθους ενισχύει τη δύναμη του μπλε. Ταυτόχρονα γλυκαίνει και ζεσταίνει την ατμόσφαιρα.

Στις μεγάλες και συμπαγείς ανθοσυνθέσεις του γαμήλιου τραπεζιού τα pampas grass και τα φύλλα αγαύης δίνουν την κατεύθυνση. Αντίστοιχα ο πρωτέας, οι ορτανσίες και τα τριαντάφυλλα διατηρούν το ενδιαφέρον στο κέντρο.

Μπλε χρώμα και στα τραπέζια

Στα τραπέζια των καλεσμένων ο στολισμός είναι επίσης πλούσιος και εντυπωσιακός. Πάνω σε μπλε ράνερ από γάζα μία γιρλάντα από φυλλώματα διατρέχει τα τραπέζια κατά μήκος. Σε αυτή τη βάση τοποθετούνται λυσίανθοι, τριαντάφυλλα και διακριτικά διακοσμητικά σε χρυσό χρώμα.

Για τα ξύλινα τραπέζια έχουν επιλεγεί κηροπήγια στο χρώμα του μπρούτζου και του χαλκού. Το σερβίτσιο αλλά και τα ποτήρια που είναι από γυαλί με navy bleu απόχρωση, συμμετέχουν και αυτά στη διακόσμηση.