Το Agapanthus nanus κατάγεται από την Αφρική. Είναι ποώδες, πολυετές, αειθαλές φυτό. Η ονομασία Agapanthus, προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις, «αγάπη» και «ανθός». Το φυτό, πολλές φορές, συναντάται και με άλλα ονόματα, όπως ‘Agapanthus Africanus’και «Κρίνος της Αφρικής», αν και δεν πρόκειται για είδος κρίνου, αλλά για ποικιλία των Αμαρυλλίδων. Έχει χαμηλή ανάπτυξη, όπως μαρτυρά το προσωνύμιο του, από 0,50 εκατοστά, έως 1m. Τα φύλλα είναι, μακρόστενα, πράσινα, σε μήκος 20 εκατοστών και πλάτος 1,5 εκατοστού. Ο μίσχος είναι κυλινδρικός, γκριζοπράσινος, ψηλότερος από το φύλλωμα, συνήθως , σε μέγεθος 70 εκατοστών. Τα θαυμάσια άνθη, έχουν βαθύ μπλε-μωβ χρώμα, σωληνοειδές σχήμα και διάμετρο, 2.5 έως 5 εκατοστών. Το φυτό ανθίζει από Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Το Agapanthus nanus, είναι κατεξοχήν καλλωπιστικό φυτό, που συναντάμε διαρκώς σε διακοσμητικούς κήπους και ανθοσυνθέσεις. Τα κομμένα άνθη του φυτού, διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ζωντανά και θαλερά. Έχει αργούς ρυθμούς ανάπτυξης και δίνει καλύτερα αποτελέσματα, όταν φυτευτεί σε ρηχά δοχεία. Προτιμά την πλήρη έκθεση στον ήλιο, αλλά θα διατηρηθεί εξίσου και στη μερική σκίαση. Φυτεύεται στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές καλοκαιριού.

Gryllis Water Lilies: Για περισότερες πληροφορίες ή για διαθεσιμότητα των φυτικών ειδών, καλέστε στα τηλέφωνα του φυτωρίου 22940-69534 & 6977707208.