Από ερώτηση αναγνώστη μας.

Έχω ένα ανθούριο το οποίο είχα σε εξωτερικό χώρο και λόγω παγωνιάς έχασε όλα του τα φύλλα. Αρχικά νόμιζα ότι κάηκε τελείως αλλά όταν το έφερα σε εσωτερικό χώρο είδα ότι άρχισε να βγαίνει ένα καινούριο φυλλαράκι. Δείχνει λοιπόν ότι μπορεί να επανέλθει. Μήπως πρέπει να κόψω τα παλιά κοτσάνια για να ξαναπετάξει ή θα αναπτυχθεί όπως είναι από μόνο του; Τι πρέπει να κάνω για να το σώσω;

Φαίνεται πως αφού έχει βγει φυλλαράκι, το ανθούριο μάλλον θα αναπτυχθεί ξανά κανονικά. Αρχικά αφήστε το μερικές μέρες να δείτε εάν το νέο φύλλο μεγαλώνει κανονικά και εάν αναπτύσσονται και άλλα νέα φύλλα.

Όταν δείτε ότι αρχίζουν και μεγαλώνουν τότε αφαιρέστε σταδιακά τα ξερά φύλλα, με προσοχή για να μην καταστρέψετε τα νεαρά φύλλα.

Καλό είναι το ανθούριο, να μην βρίσκεται κοντά σε καλοριφέρ και να είναι σε σημείο που να το βλέπει ο ήλιος. Το πότισμα να γίνεται κανονικά όπως και πριν.

Το χώμα να μην μένει ποτέ ξερό, άλλα και ούτε υπερβολικά υγρό. Μην ρίξετε ακόμα λίπασμα. Αφήστε πρώτα να μεγαλώσει αρκετά το φυτό και μετά ρίξτε υδροδιαλυτό λίπασμα κατάλληλο για φυτά εσωτερικού χώρου.

 

Διαβάστε επίσης: