Έχω 4-5 μπαμπού που είναι σε ένα παρτέρι που το χτυπάει αρκετά ο ήλιος. Λίπασμα δεν έχει προστεθεί για καιρό και με το πότισμα υπήρξε κάποιο πρόβλημα με το αυτόματο και πότιζε λίγο. Το φύλλωμα του είναι ανοιχτό πράσινο έως κιτρινωπό και καχεκτικό. Τι θα μπορούσα να κάνω για να βελτιώσω τα μπαμπού μου;

Τα μπαμπού αναπτύσσονται σε εδάφη υγρά με πολύ οργανική ουσία. Επομένως, όπως σωστά επισημαίνεται το πότισμα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε. Ρυθμίστε το να ποτίζει λίγα λεπτά κάθε μέρα ώστε το έδαφος να παραμένει υγρό αλλά όχι λασπερό.

Η λίπανση είναι εξίσου σημαντική. Τα περισσότερα είδη μπαμπού έχουν ζωηρό πράσινο χρώμα, οπότε το λαχανί και κίτρινο που περιγράφετε, το πιθανότερο είναι να οφείλεται σε έλλειψη λίπανσης. Επιλέξτε ένα οργανικό, υγρό λίπασμα πλούσιο σε άζωτο, ώστε τα φυτά να απορροφήσουν άμεσα τα θρεπτικά συστατικά και εφαρμόστε τη συνιστώμενη δόση της συσκευασίας. Η λίπανση καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε μήνα μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου. Στο τέλος του χειμώνα με αρχές άνοιξης εμπλουτίστε το χώμα του παρτεριού με κόμποστ.