Πώς να καταπολεμήσω με βιολογικό τρόπο τους μύκητες και την κάμπια στο γκαζόν;

Η αντιμετώπιση των μυκήτων είναι αρκετά δύσκολη ακόμα και με χρήση χημικών σκευασμάτων. Για το λόγο αυτό και δεν υπάρχουν βιολογικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση των μυκήτων στο χλοοτάπητα. Παρόλα αυτά σε αρχικά επίπεδα της προσβολής και για προληπτικούς λόγους συνιστώνται διάφοροι τρόποι για την προστασία του χλοοτάπητα.

Το πότισμα δεν πρέπει να είναι υπερβολικό ιδιαίτερα κατά τους ανοιξιάτικους μήνες. Το κούρεμα να γίνεται σε μέρες ηλιόλουστες και όχι βροχερές ή συννεφιασμένες και τα υπολείμματα να απομακρύνονται αμέσως. Να αποφεύγεται το πάτημα των σημείων που υπάρχουν χλωρώσεις ή έχουν δημιουργηθεί κενά στο χλοοτάπητα. Η σωστή λίπανση βοηθάει στην προστασία από προσβολές μυκήτων.

Εάν έχετε παρατηρήσει κάμπιες στο γκαζόν μάλλον θα είναι Αγρότιδες ή Καραφατμέ (έντομα εδάφους). Σε αυτή την περίπτωση βιολογική αντιμετώπισης με καλά αποτελέσματα μπορεί να γίνει με χρήση σκευασμάτων εντομοπαθογόνων νηματωδών.

Όμως για την εφαρμογή του βιολογικού σκευάσματος και την παρακολούθηση των πληθυσμών της κάμπιας θα πρέπει να υπάρχει υπεύθυνος γεωπόνος. Σε κάθε περίπτωση, πριν την εφαρμογή θα πρέπει ο γεωπόνος να έχει παρακολουθήσει τον πληθυσμό του εντόμου και να εκτιμήσει εάν και κατά πόσο θα πρέπει να προχωρήσει στη χρήση κάποιου βιολογικού σκευάσματος.

 

Διαβάστε επίσης: