Το Ajuga reptans κατάγεται από την Ευρώπη. Πρόκειται για ποώδες, πολυετές, ανθοφόρο φυτό, της οικογένειας των Lamiaceae. Συναντάμε αρκετές διαφορετικές ονομασίες του φυτού, όπως, Bugle, Bugleweed,  Common Bugelweed,  Carpet Bugleweed, Carpetweed κ.α. Αναπτύσσεται σε ύψος 35-50 εκατοστών και σε πλάτος 25-45 εκατοστών. Το στέλεχος έχει τριχοειδή επιφάνεια και τοποθετημένα εναλλάξ τα φύλλα, σε αντικριστά ζεύγη. Οι αποχρώσεις του φυλλώματος είναι αξιοθαύμαστες, και αποδίδονται σε διάφορους τόνους του πράσινου, με υπέροχες μωβ- ροζ ανταύγειες,  αλλά και ασημί  γυαλάδες. Τα φύλλα έχουν μήκος 5-15 εκατοστά και ελλειπτικό ή ωοειδές σχήμα με ακανόνιστο, στρογγυλεμένο περιθώριο. Η εξαίσια ταξιανθία, έχει κωνικό σχήμα, μικρά, έντονα, μπλε-μωβ ανθάκια, εκπληκτικό άρωμα και εμφανίζεται από τον Μάϊο έως τον Ιούλιο.

Το Ajuga reptans είναι το φυτό, που θα δώσει ρομαντικό ύφος και πλούσια, έλκυστικά χρώματα, σε διακοσμητικούς κήπους και συνθέσεις και δοχεία. Είναι ιδανικό φυτό για γλάστρες εσωτερικών χώρων. Οι φαρμακευτικές του εφαρμογές είναι πολλές, αφού θεωρείται εξαιρετικό αιμοστατικό, αντιβηχικό, καρδιοτονωτικό κ.α.  Έχει επίσης,  αποδειχθεί ωφέλιμο, για την θεραπεία της υπερβολικής, πρόσληψης αλκοόλ. Ευδοκιμεί σε πλήρη σκιά, ημι-σκιά , ή σε φωτεινές θέσεις.  Το φυτό μπορεί ανεχθεί φτωχά, άγονα εδάφη & συνθήκες, μερικής ξηρασίας.

Gryllis Water Lilies: Για περισότερες πληροφορίες ή για διαθεσιμότητα των φυτικών ειδών, καλέστε στα τηλέφωνα του φυτωρίου 22940-69534 & 6977707208.