Το Acorus gramineus “Variegatus” κατάγετε από την ανατολική Ασία. Είναι πολυετές φυτό με στενά, σπαθωτά φύλλα, ριγέ, σε απόχρωση πράσινη και κρεμ. Επίσης το φύλλωμα παραμένει αειθαλές σε ήπιες περιοχές, αλλά σε ψυχρότερα κλίματα μπορεί να χρειαστεί την άνοιξη, να κοπούν οι άκρες των φύλλων για να φαίνεται πιο ομοιόμορφο. Διαθέτει πολύ μικρά πράσινα άνθη και το ύψος του κυμαίνεται στα 25-30 εκ. Το φυτό θα εξαπλωθεί αργά με ριζώματα για να δημιουργήσετε μια κάλυψη του εδάφους ιδανική για λίμνες, πισίνες ή ακόμα και έναν υγρό βράχο. Εκπέμπει ένα ευχάριστο άρωμα εσπεριδοειδών, όταν τα φύλλα συνθλίβονται.

Το Acorus gramineus “Variegatus” αναπτύσσεται καλά στη σκιά ή στον ήλιο και θα κρατήσει το χρωματισμό του όλο το χρόνο. Ευδοκιμεί σε υγρές περιοχές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τάφρους αποστράγγισης. Έχει μέσο ρυθμό ανάπτυξης και φτάνει στο τελικό του ανάστημα μεταξύ 2-5 χρόνων.

Gryllis Water Lilies: Για περισότερες πληροφορίες ή για διαθεσιμότητα των φυτικών ειδών, καλέστε στα τηλέφωνα του φυτωρίου 22940-69534 & 6977707208.