Στολισμός γάμου στο σπίτι τα Χριστούγεννα

 

Η ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού και το εορταστικό περιβάλλον είναι το ιδανικό σκηνικό για τον Χριστουγεννιάτικο γάμο στο σπίτι. Με απλά υλικά και την επαγγελματική βοήθεια του ανθοδέτη ο στολισμός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία μεγάλη δεξίωση.

Τα χρώματα αλλά και τα διακοσμητικά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν φυσικά, σε γήινους τόνους και χριστουγεννιάτικα. Ενώ το κόκκινο δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό την στολισμό.

 

Στολισμός τραπεζιού

 

Πάνω σε λευκό τραπεζομάντηλο και κατά μήκος του τραπεζιού έχει στρωθεί ένα ράνερ από λεπτή λινάτσα. Το κόκκινο δεν μπορεί να λείπει από τα Χριστούγεννα και η δαντέλα δεν μπορεί να λείπει από τον γάμο. Έτσι μία κόκκινη σατέν κορδέλα με λευκή δαντέλα στη μέση στολίζουν επίσης κατά μήκος το ράνερ. Το φόντο για τις ανθοσυνθέσεις και τον υπόλοιπο στολισμό έχει διαμορφωθεί!

Επιπλέον οι κόκκινες πετσέτες μέσα στο λευκά πιάτα συμμετέχουν στη διακόσμηση και δίνουν περισσότερο εορταστικό χρώμα. Στο στολισμό του τραπεζιού συμμετέχουν και τα κουκουνάρια τα οποία τοποθετούνται όρθια μπροστά σε κάθε θέση. Πάνω στα κουκουνάρια τοποθετούνται καρτελάκια που γράφουν το όνομα του καλεσμένου που θα καθίσει στην κάθε θέση. Επίσης για το γαμπρό και τη νύφη απαιτείται κάτι ξεχωριστό: δύο χριστουγεννιάτικα κόκκινα πιγκουϊνάκια σε φυσικούς κορμούς τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο.

Ακόμη οι καρέκλες του ζευγαριού στολίζονται με λινό ύφασμα, κουκουνάρια και μία κόκκινη υφασμάτινη καρδιά.

 

 

Κεντρικές ανθοσυνθέσεις – center pieces

Καθώς τις κεντρικές συνθέσεις που αποτελούν και το βασικό στολισμό του τραπεζιού, έχει επιμεληθεί επαγγελματίας ανθοδέτης το αποτέλεσμα είναι πραγματικά άρτιο. Επίσης από φυσικά υλικά είναι κατασκευασμένες και οι βάσεις των συνθέσεων. Στην μία περίπτωση είναι ξύλο από μικρό κορμό δέντρου και στην άλλη είναι μία σφαιρική βάση από μπαμπού. Τα φυσικά υλικά δίνουν μία rustic πινελιά στη διακόσμηση και ταυτόχρονα κάνουν την ατμόσφαιρα πιο ζεστή και φιλική.

Το βασικό λουλούδι του στολισμού είναι λευκό και κόκκινο λίλιουμ. Επιπλέον έχουν χρησιμοποιηθεί κόκκινα τριαντάφυλλα, λευκά ρείκια και διακοσμητικοί καρποί.

 

Διαβάστε επίσης: