Τις μέρες των Χριστουγέννων οι γιορτινές συνθέσεις λουλουδιών στολίζουν τους εσωτερικούς χώρους. Από το σπίτι μέχρι τις βιτρίνες και τα καταστήματα μεταφέρουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, τα χρώματα και τα αρώματα των Χριστουγέννων.

Επιπλέον αυτή την περίοδο του χρόνου τα δώρα έχουν την τιμητική τους! Πρωτότυπα, μοντέρνα ή κλασικά συνοδεύουν ευχές για τις μέρες αλλά και για τις ονομαστικές γιορτές που δεν είναι λίγες αυτή την εποχή.

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, χιονισμένα τοπία, ζεστά οικογενειακά σκηνικά αποτελούν πηγές έμπνευσης για τις γιορτινές δημιουργίες. Φυσικά υλικά, ζεστά χρώματα, λουλούδια και φυλλώματα της εποχής, χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ, διαχρονικές βάσεις είναι κάποια μόνο από τα υλικά των χριστουγεννιάτικων συνθέσεων.

 

 

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από λευκά τριαντάφυλλα. Η βελούδινη υφή τους κάνει την κατασκευή να μοιάζει χιονισμένη!

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αδιαμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής της χριστουγεννιάτικες διακόσμησης! Συνθέσεις από λουλούδια, φυλλώματα και αξεσουάρ με τη μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορούν να στολίσουν από εισόδους μέχρι τζάκια και γιορτινά τραπέζια. Φυσικά αποτελούν όμορφα εορταστικά δώρα!

 

Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με λουλούδια

 

Εναλλακτικό και χαρούμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολισμένο με «χιονονιφάδες» και αστέρια.

Συνθέσεις με κεριά!

Τα κεριά είναι πάντα επίκαιρα τα Χριστούγεννα. Μεταφέρουν το πνεύμα τον γιορτών και ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα. Με τα ιδιαίτερα αρώματά τους ικανοποιούν και την αίσθηση της όσφρησης! Κυλινδρικά, μακρόστενα, ρεσό, λευκά ή σε γιορτινά χρώματα μπορούν να αποτελέσουν το κύριο στοιχείο ενός δώρου, φυσικά συνοδευόμενα από την κατάλληλη διακόσμηση.

 

Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με λουλούδια

 

Κόκκινα – μπορντό τριαντάφυλλα με μοβ ορχιδέες, μπρούνια, μίνι leucadendon και γκρίζα φύλλα σενέκιου. Η βάση από ανοιχτόχρωμο φλοιό δέντρου εξισορροπεί χρωματικά τη σύνθεση. Το αποτέλεσμα είναι μία αρμονική γιορτινή σύνθεση.

Κόκκινα τριαντάφυλλα

Το κόκκινο φυσικά δεν μπορεί να λείπει από τις μέρες των Χριστουγέννων και το στολισμό. Τα τριαντάφυλλα στους πιο ζεστούς και έντονους τόνους του κόκκινου είναι ιδανική επιλογή για χριστουγεννιάτικες συνθέσεις λουλουδιών. Συνδυάζονται με άπειρους τρόπους με άλλα λουλούδια, φυλλώματα και διακοσμητικά αντικείμενα και πάντα εντυπωσιάζουν!

Γιορτινά χριστουγεννιάτικα κουτιά!

Ξύλινα, χάρτινα, υφασμάτινα, με σκούρο ή ανοιχτό χρώμα, τα κουτιά πάντα εντυπωσιάζουν. Φυσικά την περίοδο των εορτών εκτός από φυτοσυνθέσεις μπορούν να φιλοξενήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, καρπούς, κλαδιά έλατου και πεύκου και φυσικά να στολιστούν με εντυπωσιακές κορδέλες. Ιδιαίτερα δημοφιλή κουτιά τα τελευταία χρόνια είναι και οι καπελιέρες με το κυλινδρικό τους σχήμα!

 

Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με λουλούδια

Λευκά, ξύλινα κουτιά με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

 

Μία κόκκινη καπελιέρα γίνεται η βάση για χριστουγεννιάτικη σύνθεση για δώρο.

Μία κόκκινη καπελιέρα γίνεται η βάση για χριστουγεννιάτικη σύνθεση για δώρο.

Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με φυσικά υλικά

Έλατο, πεύκο, γκι, γυμνά κλαδιά, κουκουνάρια, βαμβάκι, ξηροί καρποί, ρόδια είναι μερικά από τα φυσικά υλικά της εποχής. Μόνα τους ή σε συνδυασμό με στολίδια και χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικές διακοσμητικές προτάσεις. Οι συνθέσεις από φυσικά υλικά μπορούν να ταιριάσουν σχεδόν σε όλα τα στιλ διακόσμησης από minimal μέχρι vintage, rustic και κλασικό. Επομένως αποτελούν μία ασφαλή επιλογή και για εορταστικό δώρο.

 

Μία γυάλινη κλασική τουρτιέρα φιλοξενεί φυσικά κλαδιά πεύκου, κουκουνάρια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σε μία ελεύθερη σύνθεση.

Μία γυάλινη κλασική τουρτιέρα φιλοξενεί φυσικά κλαδιά πεύκου, κουκουνάρια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σε μία ελεύθερη σύνθεση.

 

Διαβάστε επίσης: