Για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων όλα τα σπίτια στολίζονται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά προκειμένου να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα της γιορτής.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα και στεφάνια, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στα μπαλκόνια, χιονονιφάδες και  Αϊ- Βασίληδες στα παράθυρα σηματοδοτούν τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αντίστοιχα στολίζονται δρόμοι, πλατείες και καταστήματα και φυσικά ο κήπος δεν μπορεί να λείπει από την πιο λαμπερή γιορτή του έτους! Στη συνέχεια παρουσιάζονται μικρές προτάσεις προκειμένου ο κήπος να πάρει τη Χριστουγεννιάτικη όψη του και να αποτελέσει μέρος της γιορτής.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στον κήπο

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Το σήμα κατατεθέν του εορταστικού στολισμού.

 

1. Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια μπορούν να στολίσουν τόσο τους κορμούς των δέντρων όσο και τα γυμνά κλαδιά των φυλλοβόλων. Προσοχή απαιτείται στην επιλογή του κατάλληλου προϊόντος για εξωτερικό χώρο.

2. Φυσικά αν υπάρχουν κωνοφόρα στον κήπο μπορούν να στολιστούν με μπάλες, στολίδια και φωτάκια.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στον κήπο

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά εξωτερικού χώρου.

 

3. Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά εξωτερικού χώρου όπως τάρανδοι, έλκηθρα, Άι-Βασίληδες, τρενάκια φορτωμένα δώρα, αστέρια και τόσο άλλα, μπορούν να φωτίσουν μοναδικά το χλοοτάπητα.

4. Αν υπάρχουν κάγκελα στην περίφραξη, μία χριστουγεννιάτικη γιρλάντα θα μπορούσε να τα διακοσμήσει.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στον κήπο

Ξύλινη φάτνη, ιδανική για εξωτερική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

 

5. Μία αυτοσχέδια φάτνη ή ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από ξύλα παλέτας στην είσοδο του κήπου θα αποτελούσε ιδανικό καλωσόρισμα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στον κήπο

Ποϊνσέτιες φυτεμένες στο βραχόκηπο δίπλα στην πέτρινη σκάλα.

 

6. Όπου υπάρχουν μεγάλες γλάστρες που φιλοξενούν μικρά δέντρα, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν κουκουνάρια, μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες  και φυσικά κλαδιά από κωνοφόρα σαν χριστουγεννιάτικο στεφάνι γύρω από τους κορμούς.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στον κήπο

Ποϊνσέτιες δίνουν χριστουγεννιάτικο χρώμα στο παρτέρι.

 

7. Ποϊνσέτιες ή Αλεξανδρινά, που είναι τα κατεξοχήν χριστουγεννιάτικα λουλούδια μπορούν να φυτευτούν σε παρτέρια, διαδρόμους, βραχόκηπους και τελειώματα χλοοτάπητα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στον κήπο

Ilex aquifolium ή ίληξ. Απόλυτα συνδεδεμένο με τα Χριστούγεννα και την εορταστική διακόσμηση.

 

8. Τέλος δεν ξεχνάμε τους θάμνους με τους κόκκινους καρπούς όπως το Ilex και το κυδωνίαστρο που όπου υπάρχουν δίνουν από μόνοι τους τη Χριστουγεννιάτικη νότα.

 

Φυσικά ένας κήπος για να στολιστεί Χριστουγεννιάτικα και να φαίνεται γιορτινός πρέπει πρώτα-πρώτα να είναι καθαρός και αυτοσυντηρημένος. Τα δέντρα και οι θάμνοι πρέπει να έχουν δεχθεί τα κατάλληλα κλαδέματα, ο χλοοτάπητας να είναι καθαρός και καλοκουρεμένος,

Τα αειθαλή να έχουν απαλλαγεί από ξερά και σαπισμένα φύλλα και από απανθισμένα άνθη, τα ετήσια που έχουν ολοκληρώσει των κύκλο της ζωής τους να έχουν απομακρυνθεί και φυσικά οι διάδρομοι και τα καθιστικά να είναι καθαροί από πεσμένα φύλλα και φερτά υλικά.

Μαζί με το εσωτερικό του σπιτιού φροντίστε και στολίστε και τον κήπο στο πνεύμα των Χριστουγέννων! Δημιουργήστε την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον για να είναι και τα φετινά Χριστούγεννα ξεχωριστά. Καλές γιορτές!!!