Οι ανθοταξίες του Pampas Grass αποτελούν μία από τις αγαπημένες τάσεις της μόδας τόσο για την εσωτερική διακόσμηση όσο και για τους γαμήλιους στολισμούς.

Pampas grass είναι η κοινή ονομασία του φυτού Cortaderia selloana που κατάγεται από τη νότια Αμερική. Πρόκειται για ένα αγρωστώδες φυτό (γρασίδι) που στην ελεύθερη ανάπτυξή του μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 2-3 m μαζί με τα ανθικά του στελέχη.

Η κορταντέρια ή γυνέριο, όπως είναι γνωστό το φυτό στην κηποτεχνία, αποτελεί ιδιαίτερη επιλογή για τους κήπους αλλά και για το αστικό πράσινο. Τον τελευταίο όμως χρόνο οι ανθοταξίες του pampas grass (όπως προτιμούν να το λένε οι ανθοδέτες και οι διακοσμητές) έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς σαν κομμένο, αποξηραμένο λουλούδι.

Η επιβλητική εμφάνιση αλλά και η απαλή σχεδόν βελούδινη υφή είναι τα πιο βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν τo pampas grass ιδιαίτερα ξεχωριστή εμφάνιση. Η λεπτή, αέρινη μορφή των λουλουδιών δημιουργεί διάθεση για πολύ κομψές προτάσεις.

Ταυτόχρονα τo pampas grass διατηρεί τον αέρα της εξοχής και είναι ιδανικό για natural ή rustic διακοσμήσεις. Οι φυσικές γήινες αποχρώσεις των ανθοταξιών προσφέρουν πολλές δυνατότητες συνδυασμού σχεδόν με όλα τα άνθη και τα χρώματα. Οι παλ ροζ, λιλά και φούξια αποχρώσεις είναι ιδανικές για τις πιο μοντέρνες εφαρμογές.

 

Pampas grass

 

Πώς χρησιμοποιείται το pampas grass στη διακόσμηση

  • Το λουλούδι με την πουπουλένια εμφάνιση και τη χνουδωτή ομορφιά έχει πολλές διακοσμητικές εφαρμογές.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του σαν κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο. Μέσα σε ένα βάζο ή καλάθι ακόμα και κεραμικό αμφορέα, μπορούν να τοποθετηθούν ανθοταξίες pampas grass. Μάλιστα ο όγκος των ανθοταξιών είναι αρκετά μεγάλος και λίγες ανθοταξίες θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Επιπλέον οι ανθοταξίες του pampas grass υπάρχουν σε διάφορα χρώματα και αποχρώσεις (λευκό, μπεζ, ροζ, μοβ). Ο συνδυασμός ανθοταξιών με διαφορετικό χρώμα θα δημιουργήσει μία νεανική και φρέσκια αίσθηση στον χώρο.
  • Το pampas grass σε εσωτερικό χώρο μπορεί να συνδυαστεί με άλλες φυσικές υφές. Ο φλοιός δέντρου, η ψάθα, τα πλεκτά διακοσμητικά αντικείμενα και τα μακραμέ είναι μερικές από αυτές. Ο χώρος θα αποκτήσει μία φυσική και γήινη αίσθηση.
  • Φυσικά το pampas grass μπορεί να συνδυαστεί με φρέσκα αλλά και άλλα αποξηραμένα λουλούδια και φυλλώματα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να στολίσει από μία γωνιά του σπιτιού μέχρι τον γάμο και τη βάπτιση.
  • Ακόμη το pampas grass είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε κρεμαστές συνθέσεις.

 

Pampas grass

 

Πως και πόσο διατηρείται το pampas grass

Οι ανθοταξίες του pampas grass σαν αποξηραμένα λουλούδια μπορούν να διατηρηθούν, χωρίς να χάσουν σημαντικό μέρος του όγκου τους, τρία χρόνια περίπου. Σαν αποξηραμένα λουλούδια φυσικά δεν χρειάζονται νερό. Αν τα ανθικά στελέχη παραμείνουν για μεγάλο διάστημα στο νερό υπάρχει κίνδυνος να σαπίσουν.
Για να φύγει η σκόνη, που μετά από πολύ καιρό συσσωρεύεται στις ανθοταξίας του pampas grass, χρειάζεται κάθε 6-12 μήνες ένα ελαφρύ τίναγμα. Επιπλέον για να διατηρήσουν οι ανθοταξίες τον όγκο τους δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε σημεία που δέχονται άμεσα το ηλιακό φως.

 

Pampas grass

 

Στολισμός γάμου με pampas grass

Ένας σύγχρονος γάμος με ρομαντικά στοιχεία, φυσικές επιλογές αλλά την αίγλη του χρυσού. Το pampas grass δίνει τη δική του μοναδική αίσθηση τόσο στο στολισμό της δεξίωσης όσο και στη γαμήλια αψίδα. Το ρείκι, ο κισσός, τα αερόφυτα, το moss και ο φλοιός του δέντρου, συνδυασμένα όλα μαζί δημιουργούν μία μοντέρνα διακόσμηση με φυσικά στοιχεία.

Ταυτόχρονα χρυσά βάζα, γεωμετρικά terrarium και ανθοδοχεία προσθέτουν λάμψη και πολυτέλεια. Οι παλ αποχρώσεις του ροζ μοβ διατηρούν μία ρομαντική ισορροπία.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Pampas grass