Ένας νέος χώρος πρασίνου και ξεκούρασης δημιουργήθηκε στο Δήμο Ιλίου στη γειτονιά που βρίσκεται ο 12ος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου, στη συμβολή των οδών Ήρας και Ναυσικάς.

 

Από το https://www.aftodioikisinews.gr

Το νέο Αστικό Δασάκι (urban forest) δημιουργήθηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, σε συνεργασία με τον κοινωφελή οργανισμό ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ που εδρεύει από το 2010 στο Ίλιον, την εταιρεία Procter & Gamble Hellas και την ΑΒ Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κάθε Δένδρο Μετράει στο Ίλιον», το οποίο διαμορφώθηκε σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου.

 

 

Στόχος είναι η αξιοποίηση κάθε πηγής και συνεργασίας με σκοπό την αισθητική και κλιματική αναβάθμιση των περιοχών του Δήμου και η δημιουργία χώρων συνάθροισης των κατοίκων της γειτονιάς, που θα προσφέρουν παράλληλα επαφή και γνωριμία με τη φύση για όλα τα παιδιά.

 

Νέος χώρος πρασίνου και ξεκούρασης στο Δήμο Ιλίου

 

Ο συγκεκριμένος χώρος είναι προσβάσιμος και για άτομα με κινητικά προβλήματα και κατά τη φύτευσή του λειτούργησε ως ένας τρόπος βιωματικής εκπαίδευσης για τα παιδιά του 12ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ιλίου, τα οποία συμμετείχαν σε περιβαλλοντική εκπαιδευτική δραστηριότητα. Ο Δήμος Ιλίου και η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ θα υλοποιήσουν και νέες περιβαλλοντικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για παιδιά και ενήλικες, με στόχο την «υιοθέτηση» του νέου χώρου από τους κατοίκους της γειτονιάς.

 

 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Σε μια αστική πόλη, όπου τα μεγάλα οικόπεδα και οι χώροι πρασίνου είναι δυσεύρετοι, τα λεγόμενα και ως «πάρκα τσέπης», αποτελούν ενέργειες ζωτικής σημασίας, διότι αναβαθμίζουν αισθητικά και σε επίπεδο μικροκλίματος τη γειτονιά ενώ συνιστούν σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της. Στην προκειμένη περίπτωση ο χώρος αποτελεί και κάτι επιπλέον, ένα ζωντανό παράδειγμα για τα παιδιά, τους μελλοντικούς πολίτες αυτού του τόπου, ότι πρέπει να αγαπούν, να σέβονται και να φροντίζουν το περιβάλλον. Ευχαριστώ θερμά την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της μικρής αλλά πολύτιμης πηγής πρασίνου, γιατί αποδεικνύουν έμπρακτα ότι οι ανάγκες μιας πόλης μπορούν να αντιμετωπιστούν όταν υπάρχει συνένωση δυνάμεων, ευφυΐα και δημιουργικότητα».

 

Διαβάστε επίσης: