1. Η κορδυλίνη είναι είδος Δράκαινας. Η επιστημονική ονομασία του φυτού είναι Cordyline indivisa (παλαιότερη ονομασία Dracaena indivisa) της οικογένεια Liliaceae.
 2. Μπορεί να φυτευτεί σε σχεδόν όλα τα σημεία στον κήπο. Στις πιο κρύες περιοχές θα πρέπει να προτιμώνται σημεία που δεν φυσάει πολύ. Χρησιμοποιείται και ως φυτό εσωτερικού χώρου.
 3. Το μέγιστο ύψος που μπορεί να φτάσει η κορδυλίνη είναι τα 8-10 m. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν φυτεύεται σε ανοιχτούς χώρους, άλση, πλατείες ή πάρκα. Αν μπει στον κήπο συνήθως κλαδεύεται πιο συχνά και δεν ψηλώνει τόσο πολύ.
 4. Είναι αειθαλές φυτό με φύλλα λογχοειδές. Υπάρχουν ποικιλίες με φύλλωμα που είναι κοκκινωπό.
 5. Τα άνθη της κορδυλίνης είναι λευκά και αναπτύσσονται σε ταξιανθίες που εμφανίζονται το καλοκαίρι στο φυτό.
 6. Η κορδυλίνη είναι ανθεκτικό φυτό στην ξηρασία. Σε καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη με τακτικό πότισμα δίνει γρήγορη και πλούσια ανάπτυξη.
 7. Είναι κατάλληλο φυτό για φύτευση σε παραθαλάσσιους κήπους.
 8. Τακτική λίπανση με υδατοδιαλυτό λίπασμα για πράσινα φυτά δίνει στην κορδυλίνη καλύτερη και πιο εύρωστη ανάπτυξη.
 9. Το χώμα πρέπει να διατηρείται υγρό. Δεν χρειάζεται πάρα πολύ νερό, θέλει όμως συχνά ποτίσματα ώστε να μην ξεραίνεται το έδαφος.
 10. Είναι κυρίως φυτό πάρκων και μεγάλων χώρων.
 11. Συνδυάζεται με άλλα καλλωπιστικά φυτά και παίζει το ρόλου του κύριου φυτού. Επιπλέον, αναπτύσσεται πολύ καλά σε πήλινες ή πλαστικές γλάστρες και τοποθετείτε τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς προστατευόμενους χώρους.
  Μπορεί να φυτευτεί και σε γλάστρα για εσωτερικό χώρο ή σε χώρο εισόδου. Τα φύλλα θέλουν συχνό καθάρισμα με νερό γιατί αποτελούν το χαρακτηριστικό στοιχεία της καλλωπιστικής της αξίας.

 

Κορδυλίνη

 

Διαβάστε επίσης: