Διακοσμήστε τον κήπο στο σπίτι, τον επαγγελματικό χώρο ή το ξενοδοχείο, με μεταλλικό πηγάδι και δώστε στο εξωτερικό χώρο την αίσθηση που του ταιριάζει.

Το πηγάδι αποτελεί ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο στον κήπο ή στο μικρό αγρόκτημα. Πολλές φορές έχει και λειτουργικό χαρακτήρα αφού στο σημείο που τοποθετείται το μεταλλικό πηγάδι με το μαγκάνι υπάρχει όντως κάποιο παλιό πηγάδι που μπορεί να αντληθεί νερό και να ποτίσει τα λουλούδια και τα δένδρα του κήπου.

Όμως και μόνο ως διακοσμητικό στοιχείο το μεταλλικό πηγάδι αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση που ομορφαίνει, εμπλουτίζει το χώρο και δημιουργεί την παραδοσιακή αίσθηση των παλιών κήπων.

Υπάρχουν διάφορα μεγέθη πηγαδιών που μπορείτε να επιλέξετε για τον κήπο σας.

Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο συνηθισμένα μεγέθη που είναι άμεσα διαθέσιμα στην αγορά και μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα.

Τα μεταλλικά πηγάδια είναι διαθέσιμα σε τρία διαφορετικά μεγέθη:

Τα συγκεκριμένα πηγάδια είναι μεταλλικά, σταθερά και λειτουργικά για άντληση νερού όπου υπάρχει δυνατότητα. Είναι βαμμένα σε μαύρο μεταλλικό χρώμα.

Τα πηγάδια διατίθεται σε μορφή kit με πολύ εύκολη συναρμολόγηση και εύκολη αποστολή σε όλη την Ελλάδα με μεταφορική εταιρεία.

Για να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα τα τμήματα του πηγαδιών μπορούν να κολλήσουν μεταξύ τους στις ενώσεις τους. Στη βάση τους υπάρχουν επιλογές να βιδωθούν στη τσιμεντένια συνήθως βάση του πηγαδιού ή να πακτωθούν στο έδαφος.

 

Μεταλλικό πηγάδι

 

Τι να φυτέψω γύρω από πηγάδι.

Συνήθως γύρω από τη βάση του πηγαδιού υπάρχουν τρεις επιλογές φύτευσης.

  • Χλοοτάπητας γύρω από το πηγάδι. Το γρασίδι δίνει την αίσθηση του μεγάλου και καθαρού χώρου που προσφέρεται για παιχνίδι. Επιπλέον η διακριτική του παρουσία επιτρέπει στο πηγάδι να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο!
  • Φύτευση θάμνων χαμηλής και μεσαίας ανάπτυξης. Οι θάμνοι που επιλέγουμε συνήθως είναι τα λιγούστρα (απλά ή λιγούστρα texanum), ευώνυμα, πυξάρια, αγγελικές και άλλα με πυκνή και συμπαγή βλάστηση που κλαδεύονται εύκολα και διαμορφώνονται σε χαμηλή μπορντούρα. Επίσης, μπορείτε να αφήσετε ένα μικρό τμήμα χωρίς φύτευση περιμετρικά του τοιχίου του πηγαδιού ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση του σε αυτό.
  • Τοποθέτηση μεσογειακών αρωματικών όπως για παράδειγμα λεβάντα, θυμάρι, μαντζουράνα, ρίγανη. Ιδιαίτερα αν το πηγάδι έχει πέτρινο τοίχωμα, το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!
  • Μπορντούρα με ετήσια ανθοφόρα φυτά τα οποία θα χαρίσουν χρώμα και δροσιά στον κήπο ή την αυλή.
  • Επιπλέον κοντά στο πηγάδι, ιδικά αν είναι λειτουργικό και όχι μόνο διακοσμητικό, μπορεί να εγκατασταθεί ο λαχανόκηπος!

Εάν ψάχνετε για πηγάδι στον κήπο σας απευθυνθείτε στο e-gardenshop.gr. Οι έμπειροι γεωπόνοι του θα σας κατατοπίσουν για οποιαδήποτε διακοσμητική πρόταση θέλετε να δημιουργήσετε στο δικό σας χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο e-gardenshop.gr

 

E-gardenshop.gr
www.e-gardenshop.gr
Τηλ. 2108544135