Μεσογειακός κήπος: Φυσική Πολυτέλεια!

Από τη μαγευτική θέα μέχρι τα υλικά κατασκευής η μεσογειακή φύση πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον κήπο που μοιάζει να έχει εγκατασταθεί μέσα σε ελαιώνα. Η ανοιχτόχρωμη πέτρα και οι ελιές κυριαρχούν! Οι τοίχοι του σπιτιού έχουν επενδυθεί με λευκή πέτρα ενώ πέτρα έχει επιλεγεί και για το καθιστικό τους διαδρόμους, τα πατήματα και τους αναβαθμούς. Ο φράχτης συνδυάζει την πέτρα με τα σιδερένια κάγκελα.

 

 

 

Το ξύλο έχει κι αυτό τη θέση του στον κήπο καθώς από λευκό ξύλο είναι οι πέργκολες πάνω από τα καθιστικά αλλά και η τραπεζαρία της εξωτερικής κουζίνας. Κορμοί δέντρων χρησιμοποιούνται σαν καθίσματα ή βοηθητικά τραπέζια.

Στη φύτευση κυριαρχεί η ελιά που σε συνδυασμό με τη θέα στη θάλασσα δημιουργεί το μαγευτικό τοπίο της μεσογείου. Η εδαφοκάλυψη γίνεται με χλοοτάπητα ενώ το χρώμα στον κήπο δίνουν ανθοφόρες εποχιακές πόες.

Το χώρο της εξωτερικής κουζίνας διακοσμεί μία φούξια βουκαμβίλια. Ο πέτρινος τοίχος πίσω της την προστατεύει από τον αέρα. Ανάμεσα στην κουζίνα και το πλαϊνό φερ-φορζέ καθιστικό μία ροδιά υπενθυμίζει τα χρώματα και τους καρπούς της μεσογείου.