Αν βρεθείτε στην εξοχή την πρωτομαγιά, μην παραλείψετε να φτιάξετε το δικό σας πρωτομαγιάτικο στεφάνι, άλλωστε δεν χρειάζεται και καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Από το σπίτι φέρτε μαζί σας μόνο λίγο σπάγκο και …ιδέες.

  1. Πρώτα από όλα θα πρέπει να μαζέψετε το υλικό σας. Βρείτε αγριολούλουδα με διάφορα χρώματα, κόκκινες παπαρούνες, μαργαρίτες κίτρινες και άσπρες. Μαζέψτε και μερικά κλαδιά από διάφορα δένδρα για να τα χρησιμοποιήσετε ως βάση του στεφανιού καθώς και κομμάτια από πεύκο ή ελιά ή από όποιο άλλο δένδρο δείτε ότι σας κάνει, για να τα συνδυάσετε με τα αγριολούλουδα.
  2. Φτιάξτε τα κλαδιά σε σχήμα κύκλου. Μετά ένα – ένα ή περισσότερα αγριολούλουδα μαζί τα δένετε στο στεφάνι με τον σπάγκο. Προσθέστε διάφορα κομμάτια από το πεύκο ή την ελιά με τον ίδιο τρόπο, όταν δείτε ότι ταιριάζει.
  3. Συνεχίστε τη διαδικασία αυτή έως ότου διαπιστώσετε ότι το στεφάνι σας είναι «πλούσιο» από λουλούδια και δεν χρειάζεται να προσθέσετε άλλα. Άλλος τρόπος είναι να δέσετε πρώτα τα αγριολούλουδα σας και στο τέλος να βάλετε τα κομμάτια από τα δένδρα.

Παπαρούνα