12 ιδέες διακόσμησης για βεράντες και μπαλκόνια.

 

001

Οι βεράντες και τα μπαλκόνια αποτελούν πραγματικές οάσεις για κατοικίες και ιδιοκτήτες στην εξοχή, ιδιαίτερα όμως στις μεγάλες πόλεις. Στη χώρα μας, με την μεγάλη ηλιοφάνεια, η βεράντα είναι ένας πολύ ξεχωριστός χώρος, με τη χρήση της να διαρκεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Με τη δυνατότητα προσθήκης ανοιγοκλειόμενων πάνελ και πέργολας, η βεράντα μπορεί να χρησιμοποιείται πλέον όλο το χρόνο. Η διακόσμηση της με φυτά είναι η  απαραίτητη διαδικασία για να λειτουργεί ως ένας όμορφος αισθητικά και πρακτικά χώρος, όπως θα δείξουμε παρακάτω. Το κόστος που απαιτείται  για την διαμόρφωση δεν είναι περιοριστικός παράγοντας, γιατί υπάρχουν προσιτές λύσεις για κάθε περίπτωση και το τελικό αποτέλεσμα αλλάζει την εικόνα ολόκληρου του σπιτιού.

 

002

Ευρύχωρη βεράντα με αναπαυτικό σαλόνι. Η φύτευση της με καλλωπιστικούς θάμνους και δέντρα σε μεγάλα παρτέρια (Πικροδάφνες – κάσιες – Φοινικοειδή) και με φυτά εδαφοκάλυψης (μεσημβριάνθεμα – βίγκες) βοηθά στη σκίαση και στη δημιουργία ευχάριστου μικροκλίματος στο χώρο, επειδή τα φυτά αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για τη μείωση της ρύπανσης του αέρα.

 

ιδέες διακόσμησης για βεράντες και μπαλκόνια

Βεράντα διαμορφωμένη με βασικό στοιχείο την εμποτισμένη ξυλεία. Το ξύλο είναι ένα ζεστό και φιλικό υλικό που βοηθά στην ηρεμία και ταιριάζει απόλυτα με ότι φυτό διακοσμήσουμε το χώρο. Η αγάπη για τα φυτά και η ανάγκη για να διακοσμηθεί σωστά ο χώρος προς ένα περισσότερο φιλικό περιβάλλον, προσφέρει τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 

ιδέες διακόσμησης για βεράντες και μπαλκόνια ιδέες διακόσμησης για βεράντες και μπαλκόνια

Τις συναντάμε πολύ συχνά σε παραθαλάσσιες περιοχές και ο συνδυασμός της πέτρας με τα πολύχρωμα φυτά και με το μπλε της θάλασσας και του ουρανού, δημιουργούν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Η απλότητα σε φυτά και καθιστικά είναι επιβεβλημένη αφού σε αυτούς τους χώρους, περισσεύουν οι πολυτελείς επιπλώσεις. Η φύτευση με ετήσια ανθοφόρα φυτά δημιουργεί μια χρωματική πανδαισία. Σε αυτές τις βεράντες, η θέα είναι το παν.

 

ιδέες διακόσμησης για βεράντες και μπαλκόνια ιδέες διακόσμησης για βεράντες και μπαλκόνια

Υπέροχοι χώροι, όπου διακοσμούνται με πολλά φυτά με εντυπωσιακά άνθη την άνοιξη και το καλοκαίρι όπως, μπουκαμβίλιες, μπιγκνόνιες, λαντάνες και άλλα και δημιουργούν μια έντονα φολκλορική διάθεση. Παράλληλα με την εικόνα που δημιουργούν, τα φυτά δρουν ευεργετικά διότι λειτουργούν ως συστήματα καθαρισμού και ανανέωσης του αέρα και αποτελούν επίσης ρυθμιστικό παράγοντα της υγρασίας στο χώρο.

 

ιδέες διακόσμησης για βεράντες και μπαλκόνια

Βεράντες στη Σαντορίνη.  Στα νησιά μας οι βεράντες και τα μπαλκόνια ακολουθούν την αρχιτεκτονική του τοπίου και των κατοικιών. Η τοποθέτηση λίγων φυτών σε επιλεγμένα φυτοδοχεία, αποτελεί περισσότερο στοιχείο διακόσμησης παρά αναγκαιότητας. Εδώ το ζητούμενο είναι το τοπίο.

 

ιδέες διακόσμησης για βεράντες και μπαλκόνια ιδέες διακόσμησης για βεράντες και μπαλκόνια

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που χρησιμοποιούνται σε εσωτερικές βεράντες ή κήπους δεν έχουν μόνο διακοσμητική αξία, αλλά έχουν την μοναδική ικανότητα ν’ απορροφούν βλαβερά αέρια και να καθαρίζουν τον αέρα από ουσίες όπως το μονοξείδιο του άνθρακα, η φορμαλδεΰδη, η βενζίνη και ο καπνός του τσιγάρου.

 

ιδέες διακόσμησης για βεράντες και μπαλκόνια ιδέες διακόσμησης για βεράντες και μπαλκόνια

Φυτεμένα μπαλκόνια σε πολυκατοικίες και μονοκατοικίες μπορούν συμβάλλουν στην βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος μιας πόλης. Γι αυτό και εκπονούνται προγράμματα από τους Δήμους και προτρέπονται οι κάτοικοι στη φύτευση των μπαλκονιών τους. Για τη φύτευσή μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλλωπιστικοί θάμνοι ακόμη και κωνοφόρα δέντρα, αλλά και αρωματικά φυτά όπως: Βασιλικός, Μέντα, Δυόσμος, Μαϊντανός, Άνηθος, Δεντρολίβανο, Αρμπαρόριζα, Θυμάρι