Η Ελλάδα στην Κορέα …είναι ωραία

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Κήπος συμμετέχει στην IHK GOYANG

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρουσιάστηκε στην σημαντικότερη ανθοκομική/κηποτεχνική  έκθεση της Κορέας (International Horticulture Korea, Goyang 2017) , Ελληνικός Κήπος. Πιο συγκεκριμένα, μετά την επιτυχημένη περσινή συμμετοχή με τον θεματικό κήπο «Ανθεστήρια» , που σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από την Αρχ. Τοπίου Κωνσταντίνα Στάρα και τον Γεωπόνο-Κηποτέχνη Νίκο Θυμάκη, είχαμε φέτος ελληνική παρουσία με θεματικό ελληνικό κήπο εμπνευσμένο από την  Σκύρο.

Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα βασίστηκε στο γεγονός ότι η χλωρίδα του Αιγαίου, είναι εξαιρετικά δημοφιλής παγκοσμίως, καθώς και η εικόνα του τοπίου. Σπάνια φυτά, αρωματικά και φαρμακευτικά,  πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται και στην μαγειρική, συνεισφέρουν στο «ευ ζην». Χαρακτηριστικοί βράχοι και βότσαλα στις παραλίες, αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό του  τοπίου του Αιγαίου, καθώς επίσης το ξύλο και το μάρμαρο.

Το νησί της Σκύρου, παρουσιάζει εξαιρετική ποικιλομορφία , ενδιαφέρουσα χλωρίδα (με πολύ χαρακτηριστική την Άψινθο – Artemisia absinthum και το τοπικό Σφενδάμι – Acer spinosa) που περιγράφει απόλυτα αυτό το τοπίο. Είναι γνωστό για το αρχαίο καρναβάλι του αλλά και το χαρακτηριστικό «Σκυριανό Άλογο», είδος μοναδικό και «ευάλωτο» προς εξαφάνιση.  Ο Νίκος Θυμάκης, δημιουργός του κήπου (conceptual design, φυτοτεχνικά, κατασκευή) , βρέθηκε στο νησί και φωτογράφησε το άλογο. Η φωτογραφία αποτέλεσε το κεντρικό σημείο του περιπτέρου, με το μικρό κηπάκι που κυριάρχησαν τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν ως προς τα φυτά και τα υλικά.

O Ελληνικός Κήπος, που προβάλλει μικροτοπίο από την πατρίδα μας, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην συγκεκριμένη έκθεση,  η οποία ξεκίνησε στις 28 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 14 Μαϊου. Ήδη , την έκθεση έχουν επισκεφθεί πάνω από 400.000 επισκέπτες και αναμένεται να ξεπεράσουν το μισό εκατομμύριο. Αξίζει να πούμε, ότι στα πλαίσια της έκθεσης, προβλήθηκαν ελληνικά φυτά  ενώ ο Νίκος Θυμάκης, ως εξουσιοδοτημένος από τον ΕΣΕΦΥ(*), σαν Επίτιμος Πρόεδρος του, υπέγραψε με τον Πρόεδρο των Κορεατών Ανθοπαραγωγών, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των φορέων. Μάλιστα, για 2η χρονιά, χαιρέτισε στα εγκαίνια εκ μέρους των διεθνών συμμετοχών (30 τον αριθμό), τονίζοντας την αξία που έχει το πράσινο στο τουριστικό προϊόν μίας χώρας.

Η συμμετοχή έγινε με την αιγίδα του ΕΣΕΦΥ και πλήρη κάλυψη από τους Κορεάτες Ανθοπαραγωγούς και την πόλη της Goyang, η οποία θεωρείται η πιο «αειφόρη»  και «έξυπνη» πόλη στην Κορέα.

(*) Ελληνικός Σύνδεσμος Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού

Ιδιαίτερες ευχαριστίες από τον Νίκο Θυμάκη στις Αρχ. Τοπίου Ελίνα Κατσίκα (απόδοση AUTOCAD) – Μένια Μπασσιάκου (απόδοση 3D), τον συνάδελφο Χρήστο Μαρλαντή (ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ) για την συμπαράστασή του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Σεβασμιοτάτους Μητροπολίτες Πισιδίας κ.κ Σωτήριο και Κορέας κ.κ Αμβρόσιο, για τη φιλοξενία.  Επίσης, στο Δήμαρχο Σκύρου κ. Μίλτο Χατζηγιαννάκη για τη φιλοξενία και την περιήγηση στο νησί.

ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

 

Ο ΝΙΚΟΣ ΘΥΜΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ SU YOUN PARK

Ο ΝΙΚΟΣ ΘΥΜΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ SU YOUN PARK

 

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΑΣ

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΑΣ

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΨΙΝΘΟ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΨΙΝΘΟ

 

ΦΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

ΦΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

 

ΚΗΠΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΑΡΑ

ΚΗΠΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΑΡΑ

 

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ

 

ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΗΠΟΙ

ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΗΠΟΙ

 

ΦΥΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

ΦΥΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

 

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΗΠΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΗΠΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΔΕΕΣ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΔΕΕΣ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ

 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΘΥΜΑΚΗ