Πλεονεκτήματα και επιλογές φυτών εσωτερικού χώρου σε καταστήματα εστίασης όπως οι καφετέριες και τα εστιατόρια.

 

Η θετική επίδραση των καλλωπιστικών φυτών στην ψυχολογία και τη διάθεση των ανθρώπων είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη. Τα καλλωπιστικά φυτά σε όποιον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο τοποθετηθούν δημιουργούν μία φιλική και ήρεμη ατμόσφαιρα.

Αυτά ακριβώς τα πλεονεκτήματα αναγνωρίζει και χρησιμοποιεί η διακοσμητική τάση της “πράσινης” διακόσμησης. Μία τάση που ήρθε για να μείνει στα καταστήματα εστίασης και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους. Για τους εσωτερικούς χώρους πρέπει να γνωρίζουμε την ένταση του κάθε σημείου.

 

Από την ομάδα του greenconcept – Οι γεωπόνοι του GreenConcept σας προτείνουν λύσεις για τη διακόσμηση του επαγγελματικού ή του προσωπικού σας χώρου με φυτά. Τηλ. επικοινωνίας: 2108544135 – 6976978417 – www.greenconcept.gr

 

Επιλογή φυτών για καφετέριες και εστιατόρια.

Αρχικά όπως γίνεται πάντα όταν δουλεύουμε με φυτά θα πρέπει να γνωρίζουμε τις συνθήκες του χώρου. Για τους εσωτερικούς χώρους χρειάζεται να παρατηρήσουμε ποια σημεία δέχονται άπλετο ηλιακό φως, ποια λιγότερο και ποια είναι εντελώς σκιερά. Επίσης πρέπει να ξέρουμε που είναι ο κλιματισμός και αν δημιουργούνται ρεύματα ψυχρού ή θερμού αέρα στο χώρο.

 

Πόθος σε κρεμαστή γλάστρα

 

Επιλογή των φυτών ανάλογα με τη χρήση τους

Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή των φυτών ανάλογα με τη χρήση τους. Η πιο συνηθισμένη και βασική χρήση των φυτών είναι η τοποθέτησή τους πάνω στα τραπέζια ή τους πάγκους του καταστήματος. Για αυτό το σκοπό προτιμώνται μικρά σχετικά φυτά σε διακοσμητικά κασπώ. Ο στόχος είναι τα φυτά να ομορφαίνουν το τραπέζι με τη διακριτική τους παρουσία, χωρίς να εμποδίζουν το σερβίρισμα ή την οπτική επαφή των πελατών που κάθονται στο ίδιο τραπέζι ή τον πάγκο.

Μία διαφορετική χρήση των φυτών είναι η δημιουργία σκηνικού στο χώρο του καταστήματος. Μικρές ή μεγαλύτερες συνθέσεις με καλλωπιστικά φυτά μπορούν να καλύψουν μία μικρή γωνία ή ακόμα και έναν τοίχο. Μπορούν να διακοσμήσουν την είσοδο του καταστήματος ή να κρύψουν μία άσχημη θέα. Για το σκοπό αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν φυτά σε σχήμα ή μικρά δέντρα κατάλληλα για εσωτερικό χώρο.

τέλος τα συμπληρωματικά φυτά είναι αυτά που ολοκληρώνουν την “πράσινη” διακόσμηση ενός καταστήματος. Είναι οι μικρές πινελιές “πράσινου” που αποτελούνται από κρεμαστές γλάστρες με κρεμοκλαδή φυτά ή μικρά κασπώ με ιδιαίτερα φυτά. Τα στοιχεία αυτά τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία, όπως η reception, ο πάγκος εξυπηρέτησης, μία μικρή βιτρίνα, και συμπληρώνουν την αισθητική του χώρου.

 

Γλάστρα με φυτό εσωτερικού χώρου

 

Ανανέωση των φυτών ανάλογα με την εποχή

Κάθε εποχή έχει τον δικό της χαρακτήρα που συνήθως τον αναζητούμε και στη διακόσμηση. Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να ανανεωθεί η ατμόσφαιρα ενός καταστήματος είναι η επιλογή των κατάλληλων φυτών. Τι πιο ταιριαστό από αρωματικά φυτά την άνοιξη, τροπικά το καλοκαίρι και εορταστικές συνθέσεις τα Χριστούγεννα;

 

Κέντια σε γλάστρα

 

Συντήρηση φυτικού υλικού σε καταστήματα εστίασης

Το πότισμα είναι η βασική εργασία για να διατηρηθούν τα φυτά στο εσωτερικό ενός καταστήματος. Φυτά με μεγάλα φύλλα θα χρειαστούν αραιά και που καθάρισμα από τη σκόνη. Πολύ βασικό είναι να μην μένουν σε κοινή θέα φυτά που έχουν ξεραθεί ή σαπίσει. Επίσης από τα φυτά θα πρέπει να αφαιρούνται τα ξερά φύλλα όταν υπάρχουν.

 

www.greenconcept.gr

 

Διαβάστε επίσης