Εσωτερική σκάλα: Ιδέες για να αξιοποιήσουμε σωστά τους ελεύθερους χώρους

Στα σύγχρονα σπίτια όλοι οι χώροι είναι εξαιρετικά πολύτιμοι, αφού πάντα υπάρχει η ανάγκη για αποθήκευση αλλά και για διακοσμητικές γωνιές! Η εσωτερική σκάλα είναι ένα δομικό στοιχείο του σπιτιού που αφήνει από κάτω έναν κενό χώρο συνήθως δύσκολα αξιοποιήσιμο.

Πολλές φορές ο χώρος αυτός μένει άδειος και άλλες καταλήγει να γίνεται μία ακατάστατη αποθήκη.

Παρ’ όλα αυτά, όπως όλοι οι χώροι του σπιτιού έτσι και ο χώρος κάτω από τη εσωτερική σκάλα, μπορεί να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Να γίνει ένας λειτουργικός χώρος του σπιτιού, να δώσει πρακτική λύση σε ζητήματα αποθήκευσης, ακόμα και να αποτελέσει μια ιδιαίτερη διακοσμητική γωνιά.

Πως μπορεί να γίνει λοιπόν λειτουργικός ο χώρος κάτω από τις σκάλες;

 

Τμήμα της κουζίνας κάτω από εσωτερική σκάλα.

Τμήμα της κουζίνας κάτω από την εσωτερική σκάλα.

 

Φτιάξτε τα ντουλάπια στον ελεύθερο χώρο της σκάλας.

Ανάλογα με το δωμάτιο στο οποίο δημιουργείται ο κενός χώρος κάτω από τη σκάλα, μπορούν να δημιουργηθούν και τα αντίστοιχα ντουλάπια.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το κενό αυτό δημιουργείται σε ένα υπνοδωμάτιο ή ένα βοηθητικό δωμάτιο του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση η δημιουργία ντουλάπας είναι ιδιαίτερα πρακτική και χρήσιμη.

Αντίστοιχα αν ο χώρος κάτω από τη σκάλα βρίσκεται στην κουζίνα του σπιτιού, τα ντουλάπια της κουζίνας μπορούν άνετα να φιλοξενηθούν εκεί. Μια πραγματικά λειτουργική πρόταση για εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου, σε ένα δωμάτιο που χρειάζεται πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

 

Βιβλιοθήκη κάτω από την εσωτερική σκάλα

Βιβλιοθήκη κάτω από την εσωτερική σκάλα

 

Βιβλιοθήκη κάτω από την εσωτερική σκάλα.

Γενικά οι βιβλιοθήκες είναι κάτι που οι περισσότεροι αγαπάμε σαν λειτουργικό στοιχείο αλλά και σαν διακόσμηση στο σπίτι. Από την άλλη ο μεγάλος χώρος του συνήθως απαιτούν μας προβληματίζει για το που θα ήταν καλύτερα να τοποθετηθούν.

Η δημιουργία μίας βιβλιοθήκης κάτω από τη σκάλα είναι μία εξαιρετική ιδέα, ιδιαίτερα αν η σκάλα βρίσκεται στο χώρο του καθιστικού ή σε κάποιον διάδρομο του σπιτιού.

 

Χώρος υποδοχής.

Πολύ συχνά οι εσωτερικές σκάλες βρίσκονται κοντά στην είσοδο του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση στον χώρο κάτω από τη σκάλα μπορεί να τοποθετηθεί ένα έπιπλο εισόδου. Κρεμάστρες, ένας καθρέφτης ακόμα και μικρή κλειστή παπουτσοθήκη θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν όμορφο αλλά και λειτουργικό χώρο κάτω από τη σκάλα.

 

Γραφείο κάτω από εσωτερική σκάλα

Γραφείο κάτω από εσωτερική σκάλα

 

Δημιουργία γραφείου και χώρου εργασίας.

Με τις σύγχρονες συνθήκες που διαμορφώνονται και σε ότι αφορά την εργασία, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν έναν χώρο γραφείου στο σπίτι. Ο χώρος κάτω από την εσωτερική σκάλα, συνήθως δεν είναι μεγάλος σαν ένα δωμάτιο, ωστόσο είναι αρκετός για να δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος εργασίας.

Ένα σύγχρονο γραφείο σε λιτές γραμμές, κρεμαστά ράφια, ίσως μία συρόμενη συρταριέρα και ο κατάλληλος φωτισμός και το γραφείο κάτω από τη σκάλα είναι έτοιμο!

 

Διαβάστε επίσης: