Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με κεριά

 

Τα κεριά και φυσικά το φως τους έχουν ανά τους αιώνες διάφορους συμβολισμούς. Κυρίως όμως έχουν συνδεθεί με τη φιλοξενία αλλά και το καλωσόρισμα. Στη χριστιανική παράδοση τα κεριά τις ημέρες των εορτών τοποθετούνται κυρίως στα παράθυρα και συμβολίζουν το Αστέρι της Βηθλεέμ.

Γενικά στη διακόσμηση τα κεριά αποτελούν σημαντικά διακοσμητικά και ατμοσφαιρικά στοιχεία. Είναι αυτά που «ζεσταίνουν» την ατμόσφαιρα και δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον. Έτσι βρίσκουν τη θέση τους και κάθε διακοσμητική εφαρμογή και φυσικά δεν μπορούν να λείπουν από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Ιδιαίτερα δημοφιλή και αγαπημένα είναι και τα αρωματικά κεριά που ικανοποιούν και την αίσθηση της όσφρησης! Πιο συγκεκριμένα για την περίοδο των Χριστουγέννων τα αρώματα της κανέλας, του γαρύφαλλου, της βανίλιας, του τζίντζερ, της καραμέλας, του κέδρου και των φρούτων του δάσους πρωταγωνιστούν.

 

Διακοσμητικές συνθέσεις με κεριά για τα Χριστούγεννα

 

Χριστουγεννιάτικα κεριά

 

Χριστουγεννιάτικα κεριά από απλά υλικά που μπορούν να συμπληρώσουν οποιαδήποτε εορταστική διακόσμηση. Η βάση είναι ένα απλό ζινκ κουβαδάκι που φιλοξενεί ένα λεπτό και λευκό κερί. Αρχικά στολίζεται με διακοσμητικό αστέρι που μοιάζει με μπισκότο. Στη συνέχεια γεμίζεται με φυσικά κλαδιά έλατου και καρύδια.

 

Εορταστικό κερί σε σύνθεση με γήινα χρώματα. Διαχρονική πρόταση σε κεραμικό κασπώ. Επιπλέον αποτελεί ιδανικό κερί και για δώρο.

 

Κόκκινο κερί σε στεφάνι πλεγμένο με φυσικά γυμνά κλαδιά. Τελικά η σύνθεση ολοκληρώνεται με διακοσμητικά σε φυσικό αλλά και εορταστικό ύφος.

 

Το λαχανί είναι ένα χρώμα που δεν συναντάμε εύκολα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Ωστόσο με τους σωστούς συνδυασμούς δημιουργεί χαρούμενη αίσθηση με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Κομψή και διαχρονική σύνθεση με λευκά κεριά. Ένα γκρι κασπώ με ιδιαίτερο σχήμα στολίζεται με κουκουνάρια, έλατο, φυσικά και ασημένια κλαδάκια, μικρές λευκές μπάλες και λαμπερά αστεράκια. Τα δύο λευκά κεριά στο κέντρο δίνουν ύψος σε όλη την εορταστική σύνθεση.

 

Στο ίδιο πνεύμα ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο με αίσθηση κλασικής πολυτέλειας. Η βάση που μοιάζει βγαλμένη από την κλασική εποχή συνδυάζεται με χρυσούς λεπτεπίλεπτους κηροστάτες. Το κόκκινο αλλά και το πράσινο από το moss ενισχύουν την εορταστική διάθεση.

 

Λευκό κλασικό κερί μέσα σε ένα ιδιαίτερο στεφάνι από κουκουνάρια. Ιδανικό για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με rustic ύφος.

 

Το μπλε συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένο χρώμα και για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Συνδυάζεται ιδανική με το ασημί και μαζί με τα «χιονισμένα» κουκουνάρια δημιουργείται μια φρέσκια χριστουγεννιάτικη πρόταση.

 

Ένας ξύλινος δίσκος αστέρι είναι η βάση για αυτή τη minimal χριστουγεννιάτικη σύνθεση. Τα λευκά κεριά γίνονται φόντο για το επίσης λευκό και ξύλινο ταρανδάκι.

 

Το κόκκινο δεν μπορεί να λείπει από τις χριστουγεννιάτικες επιλογές. Κλασική εορταστική σύνθεση με κόκκινο κερί και τριαντάφυλλα. Ιδανική πρόταση για την κεντρική διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το στολισμό γαμήλιου τραπεζιού την περίοδο των Χριστουγέννων.

 

Διαβάστε επίσης: