Διακόσμηση με κολοκύθες

Η κλασική μεγάλη και ολοστρόγγυλη κολοκύθα με το έντονο πορτοκαλί χρώμα που ωριμάζει στην καρδιά του φθινοπώρου, έχει μπει για τα καλά στη φθινοπωρινή διακόσμηση! Είναι το ιδιαίτερο σχήμα, το ζωηρό χρώμα αλλά και ο συμβολισμός που την έχει καθιερώσει.

Σαν είδος η κολοκύθα κατάγεται από την Αμερική και στην Ευρώπη φαίνεται να καλλιεργήθηκε μετά τον 15ο -16ο αιώνα. Φυσικά στην Αμερική η κολοκύθα έχει τον δικό της μύθο που τη συνδέει με τη γιορτή του Halloween.

Στη χώρα μας η κολοκύθα είναι συνδεδεμένη με το παραμύθι της «Σταχτοπούτας». Η αλήθεια είναι ότι με λίγη φαντασία, μπορεί να δημιουργήσει παραμυθένια σκηνικά. Γενικά οι κολοκύθα αποτελεί σύμβολο ανάπτυξης και ευημερίας πιθανών εξαιτίας του τρόπου ανάπτυξή της αλλά και των πολλών σπόρων που κρύβει στο εσωτερικό της.

 

Διακόσμηση με κολοκύθα

 

Οι κολοκύθες στη διακόσμηση

Σαν διακοσμητικό στοιχείο η κολοκύθα στη φυσική της μορφή μεταφέρει ζεστασιά, ηρεμία και φιλική διάθεση. Ταιριάζει ιδανικά σε στολισμούς και διακοσμήσεις με rustic ύφος.

Εκτός από την κλασική κολοκύθα υπάρχουν κολοκύθες με διάφορα χρώματα και σχήματα που καλλιεργούνται αποκλειστικά για τη χρήση τους στη διακόσμηση. Επιπλέον οι κολοκύθες μπορούν να βαφτούν και να μετατραπούν σε χρυσές, ασημί, γαλάζιε, ροζ ή ότι άλλο.

Οι μεγάλες κολοκύθες αποτελούν όμορφες βάσεις για συνθέσεις ενώ οι μικρότερες συμπληρώνουν μια διακοσμητική πρόταση.

 

Διακόσμηση με κολοκύθα

 

Διαβάστε επίσης: