5 φυτά για τις ημέρες των Χριστουγέννων

 

Επιλέξτε φυτά που θα βρείτε σε φυτώρια και ανθοπωλεία για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα υπάρχουν αρκετές επιλογές φυτών που την περίοδο αυτή και ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων μπορούν να ομορφύνουν το χώρο σας είτε στο σπίτι, είτε στο γραφείο σας. Συνδυάστε τα με υπέροχα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά (e-gardenshop.gr) και δημιουργήστε υπέροχα γιορτινά αποτελέσματα.

 

Ποϊνσέττια ή Αλεξανδρινό

Euphorbia pulcherrima, Euphorbiaceae

Χρώμα λουλουδιών: Υπάρχουν ποϊνσέττιες με κόκκινα, λευκά, ροζ και κόκκινα-λευκά φύλλα

Ποϊνσέττια ή αλεξανδρινό είναι το κατεξοχήν φυτό των Χριστουγέννων. Με τα υπέροχα κόκκινα βράκτια φύλλα της που παραπέμπουν σε άνθη δημιουργούν υπέροχες εικόνες, διακοσμώντας εσωτερικούς χώρους. Πρόταση για δώρο ή διακόσμηση στο γραφείο, το μαγαζί ή το σπίτι η ποϊνσέτια είναι πάντα διαχρονική. Φροντίστε το χώμα να είναι πάντα υγρό, για αυτό καλό είναι την ποτίζεται συχνά με λίγο νερό ώστε να μην χάνει το χώμα την υγρασία του. Τα φύλλα είναι ευαίσθητα και σχίζονται εύκολα για αυτό και προστατέψτε την από τον αέρα και μην την τοποθετείτε σε σημεία που είναι συχνά περάσματα και μπορεί να την χαλάσουν. Τα φύλλα της είναι τοξικά για τα κατοικίδια.

 

κυκλάμινο

Κυκλάμινο – Cyclamen persicum

Χρώμα λουλουδιών: Ροζ, κόκκινο, φούξια

Το πολυτραγουδισμένο κυκλάμινο έχει και αυτό την τιμητική του τις μέρες των Χριστουγέννων, αφού είναι πλήρως ανθισμένο τις μέρες αυτές και μπορεί να διακοσμήσει ευχάριστα τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού ή τη βεράντα. Οι ποικιλίες που υπάρχουν στα φυτώρια σχηματίζουν όμορφα μεγάλα φύλλα και εντυπωσιακά μεγάλες και πλούσιες ταξιανθίες, γεμάτες με λουλούδια. Το χρώμα που κυριαρχεί αυτές τις μέρες είναι το ροζ, το κόκκινο και το φούξια.

 

 

Πικέα

Κλαδί πικέας

Πικέες (Picea pungens, Pinaceae) και έλατα (Abies) σε γλάστρα

Τόσο οι πικέες όσο και τα έλατα είναι εντυπωσιακά κωνοφόρα φυτά με υπέροχο, στιλπνό, συμπαγές φύλλωμα. Φυσικά και αποτελούν ιδιαίτερες προτάσεις τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εκτός από το στολισμός τους για να αποτελέσουν το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στο σπίτι ή το γραφείο είναι επίσης και πολύ όμορφες προτάσεις για δώρο. Οι πικέες διατηρούνται στον κήπο πιο εύκολα από τα έλατα και στις νοτιότερες περιοχές της Ελλάδας.

 

 

Κάκτος των Χριστουγέννων

Christmas cactus Schlumbergera spp

Είναι καλλωπιστικό αειθαλές παχύφυτο της οικογένειας Schlumbergera που ανθίζει και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για αυτό και ονομάστηκε Κάκτος των Χριστουγέννων. Είναι πολύ όμορφο και ιδιόμορφο φυτό. Δεν τυχαίνει συχνά να αποτελέσει πρόταση για δώρο, όμως όλο και πιο συχνά συναντάται σε κήπους και βεράντες ή σε διακόσμηση καταστημάτων και γραφείων τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων.

 

ίλεξ

Φύλλα και καρποί του ίλεξ

Ίλεξ – Ilex aquifolium

Αν και σε γλάστρα για δώρο συνήθως δεν επιλέγεται το ίλεξ είναι διάσημος αειθαλής καλλωπιστικός θάμνος για τα κλαδιά του με τα εντυπωσιακά φύλλα του και τους κόκκνους μικρούς σφαιρικούς καρπούς του που πωλούνται κομμένα στα καταστήματα τις ημέρες των Χριστουγέννων.

 

Εμπορικές ποικιλίες ποϊνσέττιας

Ποϊνσέττια με κόκκινα άνθη

Ποϊνσέττια με κόκκινα άνθη

 

Ποϊνσέττια με κόκκινα-λευκά άνθη

Ποϊνσέττια με κόκκινα-λευκά άνθη

 

Ποϊνσέττια με φούξια άνθη

Ποϊνσέττια με φούξια άνθη

 

Ποϊνσέττια με λευκά άνθη

Ποϊνσέττια με λευκά άνθη

 

Διαβάστε επίσης: