3 υπέροχοι καλλωπιστικοί θάμνοι για φράχτη

 

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα φράχτη με θάμνους σε κάποιο σημείο στον κήπο σας, η σωστή επιλογή των καλλωπιστικών φυτών είναι αυτή που θα σας κάνει να πετύχετε πυκνή βλάστηση και εύκολη διαχείριση του φράχτη στις καλλιεργητικές του εργασίες με την λιγότερη ανάγκη τους σε νερό.

 

geoponikes-epixeiriseis-horomidis

 

Με την βοήθεια και τις πολύτιμες συμβουλές των γεωπόνων του ΦΥΤΩΡΙΟΥ των Γεωπονικών Επιχειρήσεων Χορομίδη επιλέξαμε τους παρακάτω καλλωπιστικούς θάμνους.

 

VIBURNUM LUCIDUM (ΒΙΒΟΥΡΝΟ ΛΟΥΣΙΝΤΟΥΜ)

 

 

Λατινική ονομασία: Viburnum lucidum
Ανθοφορία: Μάιος
Διαστάσεις: Μέγιστο ύψος 5- 6μ./ Μέγιστη διάμετρος 3- 4μ.

Το Βιβούρνο Λούσιντουμ είναι θάμνος ή διαμορφωμένο δένδρο ταχείας ανάπτυξης με γυαλιστερό, μεγάλο, βαθυπράσινο φύλλωμα. Κάνει ομπρελοειδείς ταξιανθίες την άνοιξη με λευκό- κρεμ χρώμα. Ανθεκτικό στο ψύχος και στις ημισκιερές θέσεις. Κατάλληλο για φράχτες άνω των 2μ. και για μπορντούρες. Προτιμά μέτρια εδάφη, καλά στραγγιζόμενα.

 

EUGENIA UNIFLORA ETNA NEWPORT (ΕΥΓΕΝΙΑ)

 

 

Λατινική ονομασία: Eugenia myrtifolia newport
Ανθοφορία: Μάιος- Ιούλιος
Διαστάσεις: Μέγιστο ύψος 5- 8μ./ Μέγιστη διάμετρος 3- 4μ.

Η Ευγένια είναι συμπαγής, όρθιος θάμνος ή δένδρο ταχείας ανάπτυξης. Έχει πολύ όμορφο, ιδιαίτερο και γυαλιστερό, σκούρο πράσινο ή πανασέ (πράσινο- κίτρινο) φύλλωμα. Τα φύλλα της είναι μικρά και στρογγυλά, και το καλοκαίρι γίνονται κοκκινωπά. Εμφανίζει μια κρεμώδη ανθοφορία το καλοκαίρι. Επιδέχεται κλαδέματα για σχηματισμούς και φράχτες. Κατάλληλη για παραθαλάσσιες περιοχές. Είναι ευαίσθητη σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

 

PHOTINIA FRASERI RED ROBIN (ΦΩΤΙΝΙΑ)

 

 

Λατινική ονομασία: Photinia fraseri red robin
Ανθοφορία: Απρίλιος- Μάιος
Διαστάσεις: Μέγιστο ύψος 3- 5μ./ Μέγιστη διάμετρος 1,5- 2μ.

Η Φωτίνια είναι όρθιος, αειθαλής θάμνος που μοιάζει με το λιγούστρο. Είναι κατάλληλη για φράχτες. Οι νεαροί βλαστοί έχουν έντονο, κόκκινο χρώμα, στη συνέχεια κόκκινο έως βιολετί και στο τέλος γίνονται πράσινοι. Ο ήλιος και η θερμοκρασία επηρεάζουν ανάλογα το χρωματισμό των φύλλων. Η ανθοφορία έχει κρεμ λουλούδια σε ομπρελοειδή σκιάδα. Προτιμά δροσερά εδάφη και προσήλιες θέσεις.

 

Φύτευση καλλωπιστικών θάμνων σε ζαρντινιέρες

Αυτοί οι υπέροχοι θάμνοι μπορούν κάλλιστα να φυτευτούν σε ζαρντινιέρες τόσο για τη βεράντα, την ταράτσα όσο και σε επαγγελματικούς χώρους, σε χώρους εισόδων, χώρους στάθμευσης, σε χώρους καταστημάτων (cafe κλπ.). Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε διαχωρισμό θέσεων σε έναν επαγγελματικό χώρο με χρήση ανθεκτικών καλλωπιστικών φυτών.

Εκτός από άριστα εδαφικά μίγματα (https://horomidis.gr/product-category/fytochomata/) που θα βρείτε στο ΦΥΤΩΡΙΟ των Γεωπονικών Επιχειρήσεων Χορομίδη θα χρειαστείτε επιπλέον και ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΑ.

 

ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΑ

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75

 

Φυσικό υλικό χωρίς χημικά πρόσθετα, ηφαιστιογενούς προέλευσης, κατάλληλο για στράγγιση. Τοποθετείται στον πυθμένα της γλάστρας σε πάχος 5- 10 cm. Όταν το ανακατεύουμε με το χώμα σε αναλογία 1:5 χρησιμεύει για βελτιωτικό εδάφους, εξασφαλίζοντας καλό εξαερισμό και σωστή στράγγιση.

 

Επιπλέον, μέσα από την μεγάλη γκάμα σε ποιοτικές πλαστικές γλάστρες και ζαρντινιέρες (https://horomidis.gr/product-category/glastres/) που βρήκαμε στο φυτώριο οι γεωπόνοι μας πρότειναν ανεπιφύλακτα την ζαρντινιέρα CASSETTA LISCIA.

 

CASSETTA LISCIA

 

 

Πλαστική γλάστρα Ιταλίας με μεγάλη αντοχή και απλό, μοντέρνο σχέδιο. Ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Μπορείτε να τη συνδυάσετε, αν θέλετε, και με το πιατάκι της (SOTTOCASSETTA SER. RETTANGOLARE).

 

geoponikes-epixeiriseis-horomidis

 

Ευχαριστούμε τους γεωπόνους και το προσωπικό των Γεωπονικών Επιχειρήσεων Χορομίδη για τη βοήθεια και τις σημαντικές πληροφορίες που μας παρείχαν στη σωστή επιλογή και φύτευση αυτών των ιδιαίτερων καλλωπιστικών φυτών σε σκιερά σημεία στον κήπο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο φυτώριο των Γεωπονικών Επιχειρήσεων Χορομίδης:

Περιοχή Αχαρνές Αττικής
Τηλ.: 210-2460660 & 210-2464980
fax: 210-2465205
e-mail: horomidi@otenet.gr
horomidis.gr

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 8:00- 17:00.