Η διακόσμηση με λουλούδια αποτελεί πραγματική αναζωογόνηση για τους εσωτερικούς χώρους γιατί φρεσκάρει την ατμόσφαιρα και ανεβάζει την ψυχολογία με τρόπο διακριτικό. Ιδιαίτερα τα λουλούδια στο σπίτι αποτελούν ένα φυσικό μέσο να τονιστεί η ζωντάνια αλλά και η ζεστασιά του προσωπικού χώρου.

Επιπλέον τα λουλούδια έχουν τη δύναμη σαν φυσικά στοιχεία να ζωντανεύουν οποιοδήποτε χώρο και να τονίζουν το χαρακτήρα του. Έτσι λουλούδια σε ζεστούς και απαλούς τόνους του πορτοκαλί, κίτρινου και ροζ αποτελούν ιδανική επιλογή για την είσοδο του σπιτιού. Από την άλλη στην κουζίνα ζωηρά χρώματα και λουλούδια με άρωμα δημιουργούν παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. Για την τραπεζαρία και το σαλόνι οι επιλογές είναι πολλές! Από διακριτικά και κομψά μπουκέτα μέχρι πληθωρικές και εντυπωσιακές συνθέσεις θα ανανεώσουν και θα τονίσουν τον χαρακτήρα της διακόσμησης.

Πώς να δημιουργήσετε στο σπίτι διακόσμηση με λουλούδια

1. Επιλέξτε το ίδιο λουλούδι

 

 

Μία ασφαλής επιλογή για να δημιουργήσετε καθημερινά μπουκέτα στο ανθοδοχείο είναι η επιλογή του ίδιου λουλουδιού σε διαφορετικές αποχρώσεις. Συμπληρώστε με κομμένα φυλλώματα και δώστε στα βάζα την ζωντάνια που περιμένουν.

2. Επιλέξτε το ίδιο χρώμα λουλουδιών για τη διακόσμηση

 

Το κόκκινο- μπορντό δεν περνάει ποτέ απαρατήρητο.

 

Ακόμη κι αν επιλέξετε διαφορά είδη διατηρήστε τις ίδιες αποχρώσεις.  Έτσι λουλούδια και φυλλώματα για διακόσμηση στις αποχρώσεις του ίδιου ή κοντινών χρωμάτων μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικά μπουκέτα. Τα διαφορετικά σχήματα και υφές του φυτικού υλικού θα δημιουργήσουν ενδιαφέρον ρυθμό. Το ενιαίο χρώμα θα οδηγήσει σε αρμονικό αποτέλεσμα.

3. Αξιοποιήστε τα παλιά βαζάκια

 

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιόμαστε τι να κάνουμε με τα μικρά βάζα, μπουκάλια και μπολ της κουζίνας. Βάψτε τα σε ένα ουδέτερο χρώμα, τοποθετήστε 3-4 με διαφορετικό ύψος σε έναν δίσκο και στολίστε τα με φρέσκα λουλούδια. Πρόταση ιδανική για το τραπέζι αλλά και τον πάγκο της κουζίνας.

 

4.Τοποθετήστε ένα μπουκέτο πλάγια στο ανθοδοχείο

 

 

Ακόμη μία επιλογή είναι η απλή καθημερινή ανθοδέσμη που μπορεί να τοποθετηθεί πλάγια σε γυάλινο κυλινδρικό ανθοδοχείο. Η πλάγια θέση του μπουκέτου θα δώσει κατεύθυνση στο βλέμμα και μια πιο σύγχρονη οπτική στη διακόσμηση.

 

5. Χρησιμοποιήστε «εναλλακτικά» ανθοδοχεία

 

 

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοσχέδια “ανθοδοχεία” για τη διακόσμηση ιδιαίτερων γωνιών. Με άλλα λόγια διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα που εξασφαλίζουν τη στεγανότητα μπορούν να μετατραπούν σε «εναλλακτικά» ανθοδοχεία και να υποδεχτούν φρέσκα λουλούδια. Ακολουθήστε τις τάσεις της μόδας και την προσωπική αισθητική σας και δημιουργήστε τα δικά σας «ανθοδοχεία».

 

6. Κρεμαστές συνθέσεις

 

 

Πιο ιδιαίτερες αλλά και πολύ εντυπωσιακές συνθέσεις είναι εκείνες που μπορούν να κρεμαστούν και να δώσουν πραγματικά άλλη διάσταση στη διακόσμηση με λουλούδια. Εν τω  μεταξύ οι κρεμαστές συνθέσεις είναι επίσης ιδανικές για εξωτερικούς χώρους (μπαλκόνια, κήπους, πέργκολες, καθιστικά).

 

7. Συμπεριλάβετε φυλλώματα και καρπούς

 

 

Οι διακοσμητικοί καρποί και τα φυλλώματα θεωρούνται συμπληρωματικά υλικά στη διακόσμηση με λουλούδια. Από την άλλη είναι αυτά που σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν το ύφος και την τελική εμφάνιση μία σύνθεσης. Ακόμα και στα καθημερινά μπουκέτα τα φυλλώματα και οι καρποί δίνουν το χρώμα και το άρωμα της εποχής. Επιπλέον δεν είναι λίγες οι φορές που τα ανθοδοχεία στολίζονται αποκλειστικά με φυλλώματα και διακοσμούνται με καρπούς.

 

8. Λουλούδια στα ράφια

 

 

Επίσης μία διαχρονική και πρακτική λύση για εύκολη διακόσμηση. Αξιοποιήστε και τους πιο μικρούς χώρους δημιουργώντας λουλουδάτες γωνιές. Για παράδειγμα στην κουζίνα, στο καθιστικό, στη βιβλιοθήκη ακόμα και στο υπνοδωμάτιο, μικρές συνθέσεις με λουλούδια πάνω στα ράφια θα αναβαθμίσουν την ατμόσφαιρα.

 

9. Επενδύστε στο χρώμα

 

 

Συνήθως αφού ολοκληρωθεί η βασική διακόσμηση του σπιτιού, ψάχνουμε τρόπους για να εντάξουμε το χρώμα σε αυτό. Τα λουλούδια είναι ο πιο άμεσος τρόπος! Από κλασικό μέχρι μοντέρνο, από χειμερινό μέχρι καλοκαιρινό, όποιο κι αν είναι το διακοσμητικό στιλ που επικρατεί στον χώρο υπάρχουν δεκάδες χρωματικοί συνδυασμοί λουλουδιών που μπορούν να το υποστηρίξουν.

 

 

10. Αναδείξτε μικρές γωνιές

 

 

Επιπλέον οι μικρές γωνιές του σπιτιού που συνήθως μένουν αναξιοποίητες είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη διακόσμηση. Πάνω σε ένα βοηθητικό τραπεζάκι, ένα ιδιαίτερο κομοδίνο ή ακόμα ένα μικρό ράφι τοποθετήστε μία σύνθεση φρέσκων λουλουδιών. Σε αυτή την περίπτωση μην φοβηθείτε την υπερβολή! Οι μεγάλες, καλοφτιαγμένες συνθέσεις μαγνητίζουν το βλέμμα χωρίς καθόλου να το κουράζουν.

 

Διαβάστε επίσης: