Το χρώμα των λουλουδιών είναι ένα από τα κύρια στοιχεία που δίνουν στον κήπο την τελική του μορφή. Παρτέρια με απαλά και ψυχρά χρώματα (μπλε, γαλάζιο, ιώδες, πράσινο) δημιουργούν τον κατάλληλο χώρο για χαλάρωση. Αντίθετα, όσο πιο έντονα, θερμά και πολλά χρώματα έχει ο κήπος τόσο πιο έντονη διάθεση δημιουργεί στον επισκέπτη ή τον ιδιοκτήτη του.

Δημιουργήστε ανθισμένες μπορντούρες, φυτεύοντας ετήσια ανθοφόρα κατά μήκος των διαδρόμων ή των φρακτών του κήπου.

Το χρώμα στον κήπο μεταβάλλεται με την αλλαγή των εποχών, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς δημιουργεί ένα παιχνίδι αισθήσεων και συναισθημάτων. Φυσικά η άνοιξη είναι η εποχή που το χρώμα επικρατεί στη φύση και στους κήπους!

Χρώμα από τα δέντρα και τους θάμνους:

Τα δέντρα και οι θάμνοι δίνουν χρώμα είτε με το φύλλωμά τους είτε με τα άνθη και τους καρπούς τους. Κάποια από αυτά, όπως οι πασχαλιές, η καλλωπιστική κυδωνιά και η φορσύθια, ανθίζουν την άνοιξη πριν βγουν τα φύλλα και το χρώμα από τα άνθη τους τα κάνει σίγουρα εντυπωσιακά!

Άλλα πάλι, όπως η φωτίνια, η ναντίνα και η βερβερίδα  αλλάζουν το χρώμα των φύλλων τους από πράσινο σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου με την αλλαγή των εποχών. Το κυδωνίαστρο, ο δαφνοκέρασος, η κουμαριά κ.α. έχουν καρπούς με εντυπωσιακά χρώματα, που μένουν στα φυτά για μεγάλο διάστημα.

Τριανταφυλλιά: Η βασίλισσα του κήπου και όχι άδικα! Η ανθοφορία της ξεκινάει το Μάιο και διαρκεί μέχρι το Δεκέμβριο, ενώ υπάρχουν ποικιλίες σε πάρα πολλά χρώματα και άλλες με δίχρωμα άνθη.

Ορτανσία: Ανθίζει από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο και τα πραγματικά μεγάλα άνθη της συνήθως καλύπτουν το φυτό! Τα λευκά, μπλε, φούξια ή ροζ άνθη της, αποκλείεται να περάσουν απαρατήρητα.

Ιβίσκος Σινικός: Ανθίζει συνεχώς από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο. Τα άνθη έχουν διάμετρο 10-12 cm και χρώμα κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και λευκό.

Λαντάνα: Ανθίζει από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο. Τα άνθη είναι μικρά και αναπτύσσονται σε ομάδες (ταξιανθίες). Έχουν χρώμα κίτρινο, πορτοκαλί ροζ ή κόκκινο, ενώ κάθε ταξιανθία μπορεί να περιλαμβάνει άνθη με το ίδιο ή με διαφορετικό χρώμα.

Φυτέψτε βολβώδη φυτά σε διακοσμητικά γλαστράκια και δώστε χρώμα στο μπαλκόνι αλλά και στο εσωτερικό του σπιτιού.

Χρώμα από ετήσια ανθοφόρα & βολβώδη:

Τα ετήσια ανθοφόρα και τα βολβώδη φυτά είναι αυτά που κυρίως δίνουν χρώμα και ανανεώνουν τον κήπο και τη βεράντα. Ένα ακόμα πλεονέκτημά τους είναι ότι με τη χρήση διαφορετικών ειδών, ο κήπος κάθε χρόνο μπορεί να παίρνει άλλη μορφή!

Οι πανσέδες και οι πετούνιες είναι από τα πιο δημοφιλή εποχιακά ανθοφόρα. Οι πανσέδες ανθίζουν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο και οι πετούνιες από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι το φθινόπωρο. Και τα δύο είδη έχουν άνθη με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Η σάλβια με το λαμπερό κοκκινο, οι ζίννιες με τα πολλά χρώματα, ο κίτρινος και πορτοκαλί κατηφές, το αντίρρινο, η βίνκα, η βερβένα κ.α. μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν τον κήπο.

Από τα βολβώδη οι φρέζιες και οι νεραγκούλες μπορούν να γεμίσουν χρώμα τον κήπο από τις αρχές της άνοιξης. Την ίδια περίπου εποχή, από τον Μάρτιο μέχρι το Μάιο, ανθίζουν και οι τουλίπες. Οι ευαίσθητες ντάλιες έχουν εντυπωσιακή ανθοφορία από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.