Στο τέλος του καλοκαιριού που μας πέρασε επισκεφθήκαμε ένα όμορφο κήπο στα Ίσθμια Κορινθίας. Βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα  μόλις πενήντα μέτρα με αποτέλεσμα να επηρεάζεται από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Αν προσθέσουμε και την αλατότητα στα νερά, έχουμε ένα πολύ οδυνηρό συνδυασμό για τα φυτά.

Κήπος με χλοοτάπητα

Τον κήπο κλήθηκε να κατασκευάσει ο γνωστός,  από άλλους κήπους που έχουμε παρουσιάσει, πολύ καλός κηπουρός Σαράντος Καλπακής. Χρησιμοποίησε φυτά ανθεκτικά όπως ευώνυμα, λαντάνες, γιούκα.  Επίσης σε ξεχωριστά παρτέρια, γεράνια, κατηφέδες και πορτουλάκες για το χρώμα των ανθέων τους καθώς και μια σειρά από ιβίσκους σε διάφορα χρώματα. Τα υπάρχοντα δέντρα, ελιές και μουριές, παρέμειναν στον κήπο, ενώ συμπληρώθηκαν περιμετρικά με κωνοφόρα και με φοίνικες κανάριους. Αναρριχόμενα φυτά συμπληρώνουν τα καθιστικά σημεία του κήπου.

Κήπος με χλοοτάπητα

Εκείνο όμως που ξεχωρίζει σε όλους τους κήπους που κατασκευάζει ό Σαράντος Καλπακής είναι το υπέροχο γκαζόν και η φροντίδα που επιδεικνύει γι’ αυτό. Φαίνεται εξ’ άλλου και στον συγκεκριμένο κήπο όπου και εδώ κερδίζει όλα τα εύσημα. Υγιές, καταπράσινο, σωστά κουρεμένο και φροντισμένο. Με την βοήθεια των φωτογραφιών σας αφήνουμε να το θαυμάσετε.

Κήπος με χλοοτάπητα

Κήπος με χλοοτάπητα

Πηγή: Οδηγός για τον κήπο, τεύχος 11