Με μια λέξη επιστροφή στη φύση. Η αρχή του συστήματος της βιοπισίνας είναι ότι όταν υπάρχει καλή κυκλοφορία, οξυγόνωση νερού και απουσιάζουν θρεπτικά συστατικά στο νερό, τότε η ανάπτυξη των μικροοργανισμών και ιδιαίτερα των παθογόνων αναερόβιων ελαχιστοποιείται. Κάτι που συμβαίνει και στη φύση. Όλοι γνωρίζουμε τις βλαβερές συνέπειες του καθαρισμού των κολυμβητικών δεξαμενών με τα διάφορα μέσα, όπως το χλώριο κ.α. Έτσι, περνώντας από τη φάση του χημικού πολέμου στη φάση της βιολογικής καταπολέμησης των παθογόνων, η επιστήμη ανέπτυξε το σύστημα της βιοπισίνας, ως πιο φιλικό προς τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον.

Με μια βιοπισίνα συνδυάζουμε δυο πράγματα σε ένα: από τη μια πλευρά, μια όμορφη λίμνη πλούσια σε βλάστηση όπου μπορούν να  προστεθούν οποιαδήποτε συναφή καλλωπιστικά στοιχεία, όπως καταρράκτες, γεφυράκια κ.α. και από την άλλη, μια κολυμβητική δεξαμενή, σε ό,τι σχήμα και σε όποιες διαστάσεις επιθυμούμε.

Γρύλλης Γιάννης, Γεωπόνος Αρχιτέκτων Τοπίου

GRYLLIS WATER LILIES – Φυτώριο καλλωπιστικών υδρόβιων & υδροχαρών φυτών, διακοσμητικών χόρτων, φυτών σκιάς, πολυετών ποωδών, εξωτικών φυτών και ξεοροφυτικών.
Μαραθώνας Αττικής
Τηλ.: 22940-69534 – Κιν: 6977707208
igrph@yahoo.gr – www.grylliswaterlilies.gr