Ορεκτικό Με Ντομάτες Και Φέτα

Εύκολο, απλό, γρήγορο και νόστιμο. Ένα υπέροχο ορεκτικό, ένας ωραίος καλοκαιρινός μεζές.

  • Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο
  • Προετοιμασία: 10′, Ψήσιμο στο φούρνο: 6′

Δύσκολο να προσδιορίσω τις ποσότητες των υλικών, αλλά δεν το κρίνω και απαραίτητο γιατί απαιτεί καθημερινά υλικά, που λίγο πολύ υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια.

Υλικά

  • Ώριμες ντομάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Γαλέτα
  • Φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη, βασιλικό, σκόρδο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες ενός εκατοστού και τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
  2. Πανάρετε τις ροδέλες πρώτα σε λάδι και μετά σε γαλέτα και τις στρώνετε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι που έχετε προηγουμένως αλείψει με ελαιόλαδο και έχετε πασπαλίσει με λίγη γαλέτα.
  3. Κάνετε, λοιπόν, μία στρώση με τις ντομάτες. Από πάνω στρώνετε φέτα κομμένη σε λεπτές φέτες.
  4. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, ρίγανη και βασιλικό.
  5. Συνεχίζετε με άλλη μια σειρά στρώσεων και τελειώνετε με ντομάτα.
  6. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αρκετή γαλέτα.
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο, μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
  8. Σερβίρεται ζεστό.

Αν δεν έχετε αρκετή φέτα, μην τη στρώσετε σε φέτες αλλά θρυμματίστε και πασπαλίστε

https://www.athenswest.gr