Ορεκτικό Με Ντομάτες Και Φέτα
Εύκολο, απλό, γρήγορο και νόστιμο. Ένα υπέροχο ορεκτικό, ένας ωραίος καλοκαιρινός μεζές.
- Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο
- Προετοιμασία: 10′, Ψήσιμο στο φούρνο: 6′
Δύσκολο να προσδιορίσω τις ποσότητες των υλικών, αλλά δεν το κρίνω και απαραίτητο γιατί απαιτεί καθημερινά υλικά, που λίγο πολύ υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια.
Υλικά
- Ώριμες ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- Γαλέτα
- Φέτα
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη, βασιλικό, σκόρδο
Εκτέλεση
- Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες ενός εκατοστού και τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
- Πανάρετε τις ροδέλες πρώτα σε λάδι και μετά σε γαλέτα και τις στρώνετε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι που έχετε προηγουμένως αλείψει με ελαιόλαδο και έχετε πασπαλίσει με λίγη γαλέτα.
- Κάνετε, λοιπόν, μία στρώση με τις ντομάτες. Από πάνω στρώνετε φέτα κομμένη σε λεπτές φέτες.
- Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, ρίγανη και βασιλικό.
- Συνεχίζετε με άλλη μια σειρά στρώσεων και τελειώνετε με ντομάτα.
- Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αρκετή γαλέτα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο, μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
- Σερβίρεται ζεστό.
Αν δεν έχετε αρκετή φέτα, μην τη στρώσετε σε φέτες αλλά θρυμματίστε και πασπαλίστε
Leave A Comment