Τα κουλουράκια χωρίς ζάχαρη αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό σνακ ή μια ελκυστική πρόταση για δεκατιανό στο σχολείο ή τη δουλειά.
Μια πολύ γευστική συνταγή για άγλυκα κουλουράκια. Είναι νηστίσιμα και γευστικά. Απολαύστε τα σκέτα, με τυρί, με το γάλα ή τον καφέ σας. Όποια και αν είναι η επιλογή σας τα άγλυκα κουλουράκια θα σας ανταμείψουν!
Νηστίσιμα κουλουράκια χωρίς ζάχαρη
Για 2 λαμαρίνες της κουζίνας
Περίπου 55-60 τεμάχια
- 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι λάδι και 2 δάχτυλα ακόμα (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο)
- Άλλο τόσο χλιαρό νερό
- 2 φακελάκια μαγιά
- Λίγο αλάτι
Προσθέτουμε τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε να γίνει μία ζύμη αφράτη που να μην
κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα προτιμάμε (κουλουράκια ή κριτσινάκια) με βάρος 30 gr το καθένα.
Ψήνουμε στους 160 οC στον αέρα για 20΄-25΄ περίπου ανάλογα με το φούρνο μας.
Διαβάστε επίσης:
Leave A Comment