Κρυψώνες και σημεία που μπαίνει η κατσαρίδα στο σπίτι. Τι πρέπει να κάνουμε για να μην μπει στο σπίτι.

 

Για απεντομώσεις – μυοκτονίες ιδιωτικών και επαγγελματικών χώρων

Καλέστε στο 2108544135 & 6976978417

 

Οι κατσαρίδες μαζί με τα κουνούπια αποτελούν τα πιο συχνά έντομα που μπαίνουν στο σπίτι συχνά κάνουν φωλιές και σε ορισμένες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με αρκετή δυσκολία.

Η κατσαρίδα είναι έντομο της τάξης Dictyoptera. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και αποκρουστικό έντομο, ενώ αν και δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο παρόλα αυτά σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία μπορεί να προκαλέσει άσθμα και αλλεργίες. Τα είδη που βρίσκονται στην Ελλάδα ανήκουν στις οικογένειες Btattidae και Blattelidae. Τέσσερα είναι τα πιο κοινά είδη στη χώρα μας.

Είναι ημιμετάβολα έντομα, για αυτό και τα ανήλικα άτομα μοιάζουν πολύ με τα ακμαία έντομα. Είναι παμφάγα και έχουν στοματικά μόρια μασητικού τύπου.

Τα σημεία που μία κατσαρίδα μπορεί να κρυφτεί μέσα σε ένα σπίτι είναι αρκετά καθώς υπάρχουν πάρα πολλά μέρη που μπορούν να αποτελέσουν προστατευόμενους χώρους για αυτά τα έντομα.

Οι κατσαρίδες προτιμούν να κρύβονται υγρές και σκοτεινές θέσεις. Σε αυτά τα σημεία μπορούν να αναπτυχθούν μεγάλες αποικίες και εκεί να γεννήσουν τα αβγά του.

Που κρύβεται η κατσαρίδα μέσα στο σπίτι

Οι κατσαρίδες στην κουζίνα μπορούν να κρυφτούν στα. ντουλάπια και στα συρτάρια, σε συσκευές που δεν χρησιμοποιούμε συχνά, κάτω από το νεροχύτη και στις αποχετεύσεις και τους αγωγούς. Ακόμη, μπορεί να βρεθούν στον κάδος απορριμάτων ή πίσω από το ψυγείο ή την ηλεκτρική κουζίνα.

Η κατσαρίδα στο μπάνιο συχνά πηγαίνει στις μπανιέρες και στο ντους, στους νιπτήρες και πίσω από την λεκάνη ή τον μπιντέ. Η πιο συχνή δίοδος της κατσαρίδας προς το σπίτι γίνεται από την αποχέτευση του μπάνιου.

Η κατσαρίδα στο σαλόνι ή τα υπνοδωμάτια μπορεί να κρυφτεί σε ντουλάπες και χώρους αποθήκευσης, μέσα ή κάτω από έπιπλα, σε γωνίες στα δωμάτια, πίσω από βιβλιοθήκες ή σύνθετα. Μπορούν επίσης να κρυφτούν κάτω από πλακάκια αν έχουν ξεκολλήσει.

Επιπλέον, οι κατσαρίδες σε υπόγεια ή πατάρια κρύβονται πίσω από στοιβαγμένα πράγματα και σακούλες.

Συμβουλές για πρόληψη και προστασία του χώρου

  • Σχολαστικός καθαρισμός του σπιτιού.
  • Κλείσιμο της αποχέτευσης του μπάνιου με τάπα που σφραγίζει.
  • Κλείσιμο με πώματα των λοιπών αποχετεύσεων της κουζίνας και του μπανιου όταν φεύγουμε για πολλές μέρες από το σπίτι.
  • Να μην αφήνουμε ψίχουλα και αποφάγια στην κουζίνα.
  • Να πετάμε συχνά τη σακούλα σκουπιδιών.
  • Να τοποθετήσουμε σίτες σε όλα τα ανοίγματα
  • Να τοποθετήσουμε προληπτικά κολλητικές παγίδες για κατσαρίδες.
  • Να κάνουμε απεντόμωση με ειδικό συνεργείο, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο κυρίως στην αρχή της άνοιξης. Καλό είναι να επαναλαμβάνεται η απεντόμωση και μια φορά τον Σεπτέμβρη.
  • Να κάνουμε καθαρισμό του δικτύου αποχέτευσης ή του βόθρου.

 

Για απεντομώσεις – μυοκτονίες ιδιωτικών και επαγγελματικών χώρων

Καλέστε στο 2108544135 & 6976978417

Δημιουργία φακέλου απεντόμωσης για καταστήματα υγειονομικής σημασίας

 

Ευχαριστούμε την GreenConcept (greenconcept.gr) για τις πληροφορίες που ευγενικά μας παραχώρησαν.

Οι γεωπόνοι της GreenConcept (Αριθμός αδείας ΥΠ.Α.Α.Τ.: 3342-28/9/2017) αναλαμβάνουν απεντομώσεις, μυοκτονίες εσωτερικών και εξωτερικών χώρων καθώς και τη δημιουργία και ανανέωση φακέλου απεντόμωσης για καταστήματα υγειονομικής σημασίας.

 

Διαβάστε επίσης: