Η είσοδος αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του σπιτιού που εκτός από τον προφανή λειτουργικό της ρόλο επηρεάζει και την συνολική του εικόνα. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η είσοδος ενός σπιτιού με την αισθητική της επεμβαίνει και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος εκτός της ιδιοκτησίας.

Ουσιαστικά αναλαμβάνει το καλωσόρισμα στο εσωτερικό περιβάλλον το σπιτιού και τον κήπο. Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει το ακίνητο δημιουργώντας την πρώτη εντύπωση για το ύφος και την αισθητική της ιδιοκτησίας. Επιπλέον πρέπει να είναι εναρμονισμένη τόσο με το γύρω περιβάλλον όσο και με το κτήριο και τους εξωτερικούς του χώρους. Στη συνέχεια παρουσιάζονται σύγχρονες είσοδοι κατοικιών κάθε μία με ένα ξεχωριστό στιλ.

Λειτουργικά η είσοδος μιας κατοικίας πρέπει να αποτρέπει τους ανεπιθύμητους να εισέλθουν στο χώρο. Να δημιουργεί την αίσθηση ασφάλειας σε όσους βρίσκονται ή μένουν εντός της οικίας. Στη συνέχεια παρουσιάζονται 9 σύγχρονες είσοδοι κατοικιών κάθε μία με ένα ξεχωριστό στιλ.

Όποια και να είναι η επιλογή, το κλειδί στην όμορφη και διαχρονική εικόνα της εισόδου είναι η συντήρηση. Η επιλογή ποιοτικών υλικών, η σωστή συντήρηση τους και η φροντίδα για την καθαριότητα του χώρου θα αναβαθμίσουν την είσοδο κάθε κατοικίας.

Είσοδος σύγχρονης κατοικίας

Πέτρινος φράχτης, μεταλλική πόρτα και εξωτερικά παρτέρια συνθέτουν την είσοδο αυτής της εξοχικής κατοικίας. Η κομψότητα αλλά και η επισημότητα προσδιορίζονται σαφώς από την ποιότητα των υλικών και τις σχεδιαστικές γραμμές.

 

Είσοδος σύγχρονης κατοικίας

2. Κλασική, διαχρονική είσοδος. Επιβλητικός πέτρινος φράχτης και σιδερένια εξώπορτα μπροστά από τα πλατύσκαλα της εισόδου. Την εικόνα συμπληρώνουν οι επιβλητικές αγγελικές και οι πήλινες γλάστρες με τις χρωματιστές πετούνιες. Εικόνα που θυμίζει παλιά ελληνική αστική αυλή.

 

Είσοδος σύγχρονης κατοικίας

3. Διακριτική παρέμβαση! Ουσιαστικά τον πρώτο ρόλο τον έχει η φύτευση. Σε αυτή την περίπτωση ο στόχος δεν είναι ο οπτικός αποκλεισμός αλλά η σήμανση του σημείου εισόδου στην πολυκατοικία.

 

Είσοδος σύγχρονης κατοικίας

4. Επιβλητική είσοδος σε απόλυτη αρμονία με την πρόσοψη του σπιτιού. Ο διαφορετικός σχεδιασμός δεξιά και αριστερά από την πόρτα αποτρέπουν τη μονοτονία. Η αναπτυγμένη πικροδάφνη από τη μία μεριά «μαλακώνει» λίγο τον όγκο της κατασκευής.

 

Είσοδος σύγχρονης κατοικίας

5. Η σύγχρονη λογική και ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός χαρακτηρίζουν αυτή την είσοδο. Το υλικό που επενδύει τον τοίχο της εισόδου επαναλαμβάνεται και σε ένα μέρος του εξωτερικού τοίχου του σπιτιού. Η ξύλινη πόρτα με τις μεταλλικές λεπτομέρειες χρωματίζει φυσικά το χώρο.

 

Είσοδος σύγχρονης κατοικίας

6. Ξύλινη πόρτα στο τέλος λευκού τοίχου. Φυσικά την παράσταση κλέβουν οι βουκαμβίλιες με τα υπέροχα μπλεγμένα χρώματά τους.

 

Είσοδος σύγχρονης κατοικίας

7. Μοντέρνα και λιτή είσοδος που συνδυάζει το σκληρό μπετόν με το φυσικό ξύλο και το φυτικό φράκτη με σχεδόν ελεύθερη ανάπτυξη. Η σωστή συντήρηση τόσο του φυτικού υλικού όσο και των δομικών στοιχείων είναι απαραίτητη για να μένει η εικόνα αναλλοίωτη.

 

Είσοδος σύγχρονης κατοικίας

8. Είσοδος σε αυλή. Απλότητα, φυσικά υλικά και παραδοσιακά χρώματα χαρακτηρίζουν αυτή την είσοδο.