Συνολικά στα Φυτώρια Σερρών Κωνσταντινίδης καλλιεργούνται 100 στρέμματα με συνεχή αυξητική τάση. Από αυτά, τα 10 στρέμματα είναι καλυμμένα με θερμοκηπιακές κατασκευές που χρησιμοποιούνται για τον πολλαπλασιασμό των φυτών καθώς και τη διατήρηση των ευαίσθητων στο ψύχος ειδών, κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η ανάπτυξη των φυτών γίνεται με δύο τρόπους:

  • Τα μικρής και μεσαίας ανάπτυξης φυτά αναπτύσσονται με διαδοχικές μεταφυτεύσεις μέσα σε πλαστικά φυτοδοχεία μέχρι να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο μέγεθος.
  • Τα μεγάλης ανάπτυξης φυτά αναπτύσσονται στο έδαφος μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού μεγέθους. Με τη μεταφύτευση και παραμονή των φυτών σε γλάστρες για αρκετούς μήνες πριν διατεθούν στην κατανάλωση, εξασφαλίζεται πλούσιο ριζικό σύστημα που σε συνδυασμό με τη παροχή των κατάλληλων καλλιεργητικών φροντίδων, εγγυώνται την επιτυχή εγκατάστασή τους και τη περαιτέρω ικανοποιητική τους ανάπτυξη.

Πάνω απο 400 είδη καλλωπιστικών φυτών εξωτερικού χώρου είναι διαθέσιμα. Άριστης ποιότητας φυτών, μεγαλωμένα με όλες της σύχρονές μεθόδους. Επίσης τα Φυτώρια Σερρών Κωνσταντινίδης διαθέτουν μεγάλη ποικιλία σε νέες καλλιέργειες όπως: ΠΑΥΛΩΝΙΑ, ΛΑΓΟΚΕΡΑΣΟ, ΣΑΜΠΟΥΚΟΣ, ΚΡΑΤΑΙΓΟΣ, ΓΚΟΤΣΙ ΜΠΕΡΙ, ΣΜΕΟΥΡΑ, ΑΡΩΝΙΑ – ΑΡΟΝΙΑ, ΚΡΑΝΙΑ, ΚΟΥΜΑΡΙΕΣ, ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΟ ΜΑΥΡΟ, ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΜΥΡΤΙΛΑ, ΙΠΠΟΦΑΕΣ, ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ κλπ.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Φυτώρια Σερρών Κωνσταντινίδης
Διεύθυνση: 3ο χλμ. Σερρών – Νεοχωρίου – Σέρρες
Τηλ: 23210 76489
Κιν.1: 6947 271174
Κιν.2: 6947 271177
Fax: 23210 76488
Email: fytkon@otenet.gr

 

Διαβάστε επίσης: