Σάκοι φύτευσης για βιολογική πατάτα

Μπορείτε λοιπόν να φυτέψετε οικολογικές πατάτες (και όχι μόνο) στον κήπο σας ή ακόμη και στην ταράτσα σας, αν είναι επιλογή σας, χρησιμοποιώντας μεγάλες ζαρντινιέρες τουλάχιστον 50 εκ βάθος (για πιο μόνιμη κατασκευή) ή ειδικούς φαρδιούς σάκους φύτευσης που υπάρχουν στο εμπόριο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και έτοιμες σακούλες με χώμα που πωλείται στα φυτώρια.

 

 

Σάκος φύτευσης: Βήματα για σωστή καλλιέργεια λαχανικών

 

  • Τρυπήστε την ζαρντινιέρα ή τον σάκο και τοποθετήστε 5 εκ. χαλίκι στον πάτο, για καλή αποστράγγιση
  • Γεμίστε με χώμα, τουλάχιστον 30 εκ. βάθος και εμπλουτίστε το με αναλογία, 10 λίτρα compost ανά 40 λίτρα χώματος
  • Ανοίξτε λάκκους 5εκ. βάθος και φυτέψτε τον πατατόσπορο με τα μάτια προς τα πάνω. Όταν μετά από 20 μέρες περίπου, τα φυτά γίνουν 20 εκ. προσθέστε 10 εκ μίγμα χώματος με compost. Μετά ένα μήνα προσθέστε άλλα 5 εκ. με το ίδιο μίγμα.
  • Σε ζαρντινιέρα 80 εκ. μήκος και 30 εκ. πλάτος θα φυτέψετε 6 – 8 πατατόσπορους σε σειρά και με απόσταση 10 – 15 εκ. μεταξύ τους. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ζαρντινιέρες με πλάτος πάνω από 40 εκ. για να έχουν αρκετό χώρο οι πατάτες.
  • Φροντίστε το πότισμα να είναι συνεχές για να μην ξεραθεί το χώμα. Διακόψτε το πότισμα δέκα μέρες πριν το μάζεμα
  • Μία φορά το μήνα θα πρέπει να λιπάνετε τις πατάτες σας, είτε με σύνθετο κοκκώδες λίπασμα ( Άζωτο, φώσφορο, κάλιο σε ίδιες περίπου αναλογίες) είτε με compost σε υγρή μορφή. Η πατάτα είναι φυτό απαιτητικό σε λίπανση.
  • Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ανοιξιάτικη φύτευση γίνεται Μάρτιο-Απρίλιο και συγκομίζεται συνήθως μετά τρείς μήνες, ανάλογα με την ποικιλία και τις συνθήκες καλλιέργειας.

 

 

Σάκος φύτευσης για πατάτα, τομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά και φράουλα: Βρείτε οικονομικές και πρακτικές λύσεις. Δημιουργείστε χώρους μικρών λαχανόκηπων στον κήπο σας με τη δυνατότητα μεταφοράς τους αν κάτι δεν σας ταιριάζει. Η φύτευση σε σάκο φύτευσης είναι ελεγχόμενη και μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, να ελέγχετε το πότισμα και τη λίπανση, ενώ οι προσβολές από σκουλήκια του εδάφους είναι σαφώς μικρότερη έως και μηδαμινή. Χρησιμοποιείστε καλό χώμα για λαχανικά καθώς και βιολογικό κόμποστ για καλύτερα αποτελέσματα στην καρποφορία.

 

 

Διαβάστε επίσης: