Δυναμώστε τα φυτά σας με προϊόντα Φυτοnet

Στα κέντρα κήπου της Φυτοnet θα βρείτε ειδικά φυτοχώματα, βελτιωτικά, βιολογικά λιπάσματα για κάθε ανάγκη των φυτών σας στον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Τα επώνυμα προϊόντα Φυτοnet είναι υψηλής ποιότητας ώστε να δημιουργήσετε καταπράσινα και ολάνθιστα φυτά.

Τα προϊόντα Φυτοnet θα τα βρείτε σε όλα τα φυτώρια – κέντρα κήπου του δικτύου Φυτοnet (ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ και ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΑΣ)

Προϊόντα Φυτοnet

Βελτιωτικά

βελτιωτικό φυτοnetΦυτοnet ECOmpost: Το Φυτοnet ECOmpost είναι προϊόν φυσικής αποδόμησης γεωργικών φυτικών υπολειμμάτων , στρωμνών ζώων και υπολειμμάτων της παραγωγής τροφίμων . Παράγεται με φυσική διαδικασία , από την δράση αερόβιων μικροοργανισμών ΧΩΡΙΣ προσθήκη χημικών .

 • Ικανοποιεί όλες τις Εθνικές και κοινοτικές απαιτήσεις και κανονισμούς για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικών κομπόστ.
 • Είναι εμπλουτισμένο με το φυσικό ορυκτό αργιλικό πέτρωμα Ατταπουλγίτη σε περιεκτικότητα 3γρ/λτ
 • Είναι απολύτως σταθεροποιημένο και έχει υποστεί τελική επεξεργασία θρυμματισμού και ομογενοποίησης.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Φυτοnet ECOmpost
 • Ενίσχυση της γονιμότητας του εδάφους , με οικολογικό τρόπο , χωρίς τους κινδύνους της κοπριάς.
 • Βελτίωση της υδατοϊκανότητας , για οικονομία στο νερό.
 • Βελτίωση της δομής του εδάφους , με αύξηση του πορώδους για καλύτερο αερισμό των ριζών.
 • Ικανότητα συγκράτησης ανόργανων στοιχείων λίπανσης , ώστε να μην εκπλυθούν εύκολα από τα ποτίσματα και να αποδοθούν σταδιακά στα φυτά.
 • Υποβοηθά την δράση των ωφέλιμων μικροοργανισμών του εδάφους .
ΑΤΤΑΠΟΥΛΓΙΤΗΣ

Το Φυτοnet ECOmpost είναι εμπλουτισμένο με ατταπουλγίτη σε ποσοστό 3γρ/λτ . Ο Ατταπουλγίτης, είναι ένα σπάνιο μαγνησιούχο αργιλοπυριτικό ορυκτό, που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλη ικανότητα προσρόφησης νερού, το οποίο αποδίδει στη ρίζα του φυτού όταν επικρατούν ξηροθερμικές συνθήκες.

Βοηθάει στην ανάπτυξη βαθύτερης ρίζας των φυτών. Βελτιώνει την ανάκτηση του ριζικού συστήματος κατά την μεταφύτευση. Μειώνει την συρρίκνωση του εδαφικού υποστρώματος μεταξύ των κύκλων ποτίσματος. Μειώνει τη συμπίεση το εδαφικού υποστρώματος, και επιτυγχάνει τον καλύτερο αερισμό του.

Λειτουργεί ως δεξαμενή θρεπτικών στοιχείων διότι έχει την ιδιότητα να προσροφά το πλεονάζον άζωτο, κάλιο, φωσφόρο και ιχνοστοιχεία προστατεύοντάς τα από έκπλυση και να τα αποδίδει εκ των υστέρων στο φυτό , μέσω μηχανισμού βραδείας αποδέσμευσης , λόγω της μεγάλης εναλλακτικής του ικανότητας.

 

ελαφρόπετραΕλαφρόπετρα Φυτοnet: Η ελαφρόπετρα Φυτοnet είναι φυσικό ηφαιστειογενές πορώδες ορυκτό, με μικρό ειδικό βάρος, με πολλές εφαρμογές, που χρησιμοποιείται στην κηποτεχνία σαν βελτιωτικό του εδαφικού μίγματος. Στις γλάστρες και στις ζαρτινιέρες, προσθέτουμε ένα στρώμα 5 περίπου εκατοστών στον πάτο, για την δημιουργία ενός στρώματος βέλτιστης και ωφέλιμης στράγγισης.

Επίσης χρησιμοποιείται σε ανάμιξη με σχετικά συνεκτικά και βαριά μίγματα, σε αναλογία 1:4 για την βελτίωση της δομής και καλύτερο αερισμό του ριζικού συστήματος.

Τέλος μπορεί να ενσωματωθεί στον κήπο, σε ποσότητα 8-10 λίτρων ανά τ.μ. , με φρεζάρισμα, για βελτίωση της στράγγισης και χαλάρωση της δομής του εδάφους.

 

 

βελτιωτικό φυτοnetΦΥΤΟΝΕΤ vermicompost: To ΦΥΤΟΝΕΤ vermicompost είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, εξολοκλήρου οργανικό, το οποίο παράγεται από την αποδόμηση φυτικών οργανικών υπολειμμάτων δια μέσου της φυσικής πεπτικής λειτουργίας ειδικών γαιοσκωλήκων. Είναι απολύτως βιο-οργανικό, σταθερό, όχι πλέον ζυμώσιμο, ελαφρύ, εύθρυπτο, άοσμο και διαλυτό, συγκεντρώνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός εξαίρετου compost και τις ευεργετικές ιδιότητες ενός άριστου οργανικού λιπάσματος.

Είναι ένα εντελώς οικολογικό προϊόν, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ , πλούσιο σε οργανική ουσία, ένζυμα αποδόμησης των πρωτεϊνών, φυσικές αυξητικές ορμόνες, βιταμίνες, χουμικά και φουλβικά οξέα, άμεσα αφομοιώσιμο , με ικανοποιητική περιεκτικότητα σε μακροστοιχεία και ιχνοστοιχεία και εφοδιασμένο με ένα εξαιρετικά υψηλό φορτίο μικροβιακής χλωρίδας (ακτινομύκητες και άλλους ωφέλιμους μικροοργανισμούς).

Τα φυτά που ενισχύονται με ΦΥΤΟΝΕΤ vermicompost εμφανίζουν πλουσιότερη ανθοφορία και καρπόδεση , ζωηρότερο και καταπράσινο φύλλωμα και υγιέστερο ριζικό σύστημα. Επίσης στατιστικά χρειάζονται πολύ λιγότερες φροντίδες, λιγότερο πότισμα και πολύ λιγότερα λιπάσματα από ότι τα φυτά που καλλιεργούνται με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Τα εδάφη που εμπλουτίζονται με ΦΥΤΟΝΕΤ vermicompost έχουν βελτιωμένη δομή και ιδιαίτερα αυξημένη ικανότητα συγκράτησης του νερού και απόδοσης των θρεπτικών στοιχείων.

 

Φυτοχώματα

 

χώμα για γαρδένιεςΦυτοnet ΓΑΡΔΕΝΙΕΣ για οξύφιλα φυτά: Το Φυτοnet ΓΑΡΔΕΝΙΕΣ είναι ένα εξαιρετικό μίγμα που παρέχει το ιδανικό pH για οξύφιλα φυτά όπως γαρδένιες , καμέλιες , ροδόδεντρα , ορτανσίες , αζαλέες κ.α.

Έχει σαν βάση την ξανθιά τύρφη , για ελαφριά δομή . Περιέχει μαύρη τύρφη , κομπόστ και ανόργανο λίπασμα ώστε να είναι επαρκώς πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία για έντονη ανθοφορία και σκούρο πράσινο φύλλωμα.

Επίσης με την προσθήκη ποταμίσιας άμμου εξασφαλίζεται η σωστή στράγγιση και ο αερισμός του ριζικού συστήματος για φυτά γεμάτα υγεία .

Το Φυτοnet ΓΑΡΔΕΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΙ. Δεν περιέχει σπόρους ζιζανίων, παθογόνους μικροοργανισμούς ή έντομα. Χρησιμοποιείται για μεταφυτεύσεις σε γλάστρες σε κάθε περίοδο.

 

χώμα για λαχανικάΦυτοnet veggie&herbs: Το φυτοnet veggie&herbs είναι ένα εξαιρετικό μίγμα για την καλλιέργεια λαχανικών και αρωματικών φυτών σε γλάστρες και κήπους. Περιέχει φυσικό χούμο ώστε να παρέχονται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την σωστή ανάπτυξη και άφθονη παραγωγή. Επίσης περιέχει ξανθιά τύρφη και ποταμίσια άμμο και άργιλο ώστε να εξασφαλίζει υδατοϊκανότητα , στράγγιση και αερισμό του ριζικού συστήματος και ΖΕΟΛΙΘΟ που μεγιστοποιεί την γονιμότητα.

ΤΟ φυτοnet veggie&herbs ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΗΜΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ , ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΦΕΙ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ. Δεν περιέχει σπόρους ζιζανίων , παθογόνους μικροοργανισμούς ή έντομα.

Χρησιμοποιείται για λαχανικά κάθε περιόδου όπως ντομάτα, πιπεριά , μελιντζάνα, κολοκύθι , αγγούρι, μαρούλι , κουνουπίδι , μπρόκολο ,κρεμμύδι κ.α.

Για καλλιέργεια σε γλάστρες χρησιμοποιείται χωρίς ανάμιξη με άλλα υλικά ή φυτοχώματα , ενώ στον κήπο γεμίζουμε ένα λάκκο στο σημείο φύτευσης.

 

φυτόχωμα φυτοnetΦυτοnet soil: Το φυτοnet soil είναι ένα εξαιρετικό μίγμα γενικής χρήσης για μπαλκόνια και κήπους. Περιέχει οργανική ουσία ώστε να παρέχονται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την σωστή ανάπτυξη των φυτών . Επίσης με την προσθήκη ελαφρόπετρας , περλίτη και ποταμίσιας άμμου εξασφαλίζει άριστη υδατοϊκανότητα, στράγγιση και αερισμό του ριζικού συστήματος για φυτά γεμάτα υγεία.

ΤΟ φυτοnet soil ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΦΕΙ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ. Δεν περιέχει σπόρους ζιζανίων, παθογόνους μικροοργανισμούς ή έντομα.

Χρησιμοποιείται για μεταφυτεύσεις σε γλάστρες , για φύτεμα σπόρων ή βολβών , για φύτευση στον κήπο , σαν στοιχείο εμπλουτισμού για δέντρα και για εγκατάσταση ή σπορά χλοοτάπητα σαν εδαφοβελτιωτικό.

 

φυτόχωμα φυτοnetΦυτοnet premium: Το φυτοnet premium είναι ένα προηγμένο τυρφόχωμα , κατάλληλο για την φύτευση φυτών εξωτερικού αλλά και εσωτερικού χώρου. Είναι μίγμα ξανθιάς και μαύρης τύρφης , ελαφρύ για τέλειο αερισμό των ριζών και καλή στράγγιση ,με καλά ρυθμισμένο Ph. Είναι εμπλουτισμένο με πλήρες λίπασμα για πλούσια ανάπτυξη και άνθιση , περλίτη για καλή υδατοϊκανότητα και ΖΕΟΛΙΘΟ για μεγιστοποίηση της γονιμότητας.

ΤΟ Φυτοnet premium ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΦΕΙ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ. Δεν περιέχει σπόρους ζιζανίων , παθογόνους μικροοργανισμούς ή έντομα.

Χρησιμοποιείται για φυτεύσεις σε γλάστρες , σαν αρχικό ενισχυτικό κατά την φύτευση φυτών στον κήπο και σαν άριστο υπόστρωμα για την σπορά λουλουδιών ή γκαζόν.

 

Βιολογικά λιπάσματα

οργανικό λίπασμα

φυτοnet organic για ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ:

Το φυτοnet organic για ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ είναι ένα 100% οργανικό λίπασμα , κατάλληλο για βιολογικές καλλιέργειες σύμφωνα με τον κοινοτικό κανονισμό , με δήλωση συμμόρφωσης από την συσκευάστρια εταιρεία. Προάγει την υψηλή ανθοφορία και καρπόδεση και την βέλτιστη ανάπτυξη των καρπών και των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών ( γεύση , άρωμα κλπ.) . Επίσης είναι ασφαλές για το περιβάλλον και τον χρήστη. Δεν δημιουργεί κίνδυνο για καψίματα στα δέντρα .

φυτοnet organic για ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Το φυτοnet organic για ΛΑΧΑΝΙΚΑ είναι ένα 100% οργανικό λίπασμα , κατάλληλο για βιολογικές καλλιέργειες σύμφωνα με τον κοινοτικό κανονισμό , με δήλωση συμμόρφωσης από την συσκευάστρια εταιρεία. Προορίζεται για λαχανικά κυρίως φυλλώδη όπως μαρούλια , κρεμμυδάκια , ραδίκια , σέσκουλα , αντίδια , μαϊντανό , σέλινο , αρωματικά , λάχανα , κουνουπίδια , μπρόκολα και άλλα . Ευνοεί την γρήγορη και πλούσια ανάπτυξη του φυλλώματος σε συνδυασμό με το ισορροπημένο ριζικό σύστημα . Επίσης είναι ασφαλές για το περιβάλλον και τον χρήστη. Δεν δημιουργεί κίνδυνο για καψίματα στα λαχανικά.

φυτοnet organic για ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ

Το φυτοnet organic για ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ είναι ένα 100% οργανικό λίπασμα , κατάλληλο για βιολογικές καλλιέργειες σύμφωνα με τον κοινοτικό κανονισμό , με δήλωση συμμόρφωσης από την συσκευάστρια εταιρεία. Προορίζεται για κηπευτικά των οποίων το βρώσιμο μέρος είναι κυρίως οι καρποί όπως ντομάτες , πιπεριές , φράουλες, μελιτζάνες, κολοκύθια, αγγούρια, καρπούζια, πεπόνια και άλλα. Ευνοεί την πλούσια ανθοφορία και την καρπόδεση και την σωστή ανάπτυξη των καρπών τόσο σε μέγεθος όσο και σε ποιότητα (γεύση ,άρωμα κλπ.). Επίσης είναι ασφαλές για το περιβάλλον και τον χρήστη. Δεν δημιουργεί κίνδυνο για καψίματα στα φυτά.

Λιπάσματα

 

λίπασμα για γαρδένιεςΛίπασμα ‘’Φυτοnet Γαρδένιες’’: Το λίπασμα ‘’Φυτοnet Γαρδένιες’’ είναι ένα ειδικό πλήρες λίπασμα ιδανικό για οξύφιλα φυτά όπως οι Γαρδένιες , οι Καμέλιες , οι Ορτανσίες , τα Ροδόδεντρα , οι Αζαλέες κ.α. , σε στερεή μορφή μικροκόκκων υψηλής διαλυτότητας.

 • Παρέχει όλα τα βασικά ανόργανα στοιχεία (N-P-K) , καθώς και το απαραίτητο Μαγνήσιο (Mg)
 • Προσφέρει υψηλά επίπεδα οργανικής ουσίας , προερχόμενη από υδρόλυση πρωτεϊνών ζωϊκής προέλευσης
 • Περιέχει πληθώρα L-αμινοξέων , πρωτεϊνες , χουμικά και φουλβικά οξέα
 • Τα θρεπτικά στοιχεία βρίσκονται σε μορφές άμεσα διαθέσιμες στα φυτά
 • Επιτυγχάνει σταδιακή και σταθερή αποδέσμευση των θρεπτικών στοιχείων
 • Βελτιώνει την αγωγιμότητα του εδάφους εξαιτίας του διαθέσιμου θείου
 • Έχει υψηλή διαλυτότητα στο νερό
 • Είναι διαμορφωμένο σε μικροκόκκους ομοιόμορφου μεγέθους για εύκολη εφαρμογή

 

Λίπασμα σίδηροςΦυτοnet-Fe: To Φυτοnet-Fe είναι σίδηρος εξαιρετικής μορφής , κατάλληλος για πρόληψη και θεραπεία του κιτρινίσματος των φύλλων , που οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου , σε όλα τα φυτά. Ιδιαιτέρως απαραίτητος σε φυτά με μεγάλες απαιτήσεις σε σίδηρο , όπως η γαρδένια , η ορτανσία , η αζαλέα , η καμέλια και το φούλι. Επίσης απαραίτητος σε πράσινα φυτά όπως οι αγγελικές , τα λουσίντουμ , τα τεξάνουμ , αλλά και σε ανθοφόρα όπως οι καλλιστήμωνες και οι τριανταφυλλιές . Τέλος είναι απαραίτητο για λαχανικά και κηπευτικά κάθε εποχής για καλύτερη σοδειά.

Χρησιμοποιείται στον κήπο αλλά και σε γλάστρες με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Διαλύεται εύκολα στο νερό , δεν αφήνει κατάλοιπα , και έχει πρακτική συσκευασία που σφραγίζει και το κρατάει φρέσκο μέχρι το τελευταίο γραμμάριο.

 

λίπασμα

Φυτοnet Crystal:

Το Φυτοnet Crystal 15-10-29+2,5MgO είναι άριστο για εποχιακά ή πολυετή ανθόφυτα όπως πανσέδες , πρίμουλες , κατηφέδες , πετούνιες , μαργαρίτες , κυκλάμινα , χρυσάνθεμα , μαργαρίτες , γεράνια κ.α. Επίσης για ανθοφόρους θάμνους όπως καλλιστήμωνες , ιβίσκους , πολύγαλα , ρυγχοσπέρματα , τριανταφυλλιές κ.α. , για κηπευτικά υψηλής παραγωγικότητας όπως ντομάτες , πιπεριές , μελιτζάνες , πεπόνια κ.α. και για καρποφόρα δέντρα όπως εσπεριδοειδή , βερυκοκιές , μηλιές , ροδακινιές , αχλαδιές κ.α.

Το Φυτοnet Crystal 20-20-20 είναι ένα απολύτως ισορροπημένο λίπασμα γενικής χρήσης κατάλληλο για όλα τα φυτά. Ιδανικό για θάμνους όπως οι φωτίνιες , τα λουσίντουμ , τα πολύγαλα κ.α. , για πόες όπως οι βιόλες , οι πρίμουλες κ.α. , για βολβώδη όπως οι φρέζιες , οι τουλίπες , τα ζαμπάκια κ.α. , για δέντρα όπως οι προύνοι , τα σφενδάμια , οι μιμόζες κ.α. , ακόμα και για το γκαζόν ή το τρυφύλλι .

Το Φυτοnet Crystal 30-10-10 είναι άριστο για όλα τα φυτά για τα οποία θέλουμε πλούσιο φύλλωμα και μεγάλη ανάπτυξη. Ιδανικό  για  μικρούς και μεγάλους θάμνους όπως αγγελικές , λουσίντουμ , φωτίνιες , λιγούστρα , βιβούρνα , πυξάρια , ευώνυμα , δάφνες , αλλά και κωνοφόρα , καθώς επίσης για δέντρα που θέλουμε το πυκνό τους φύλλωμα , όπως  Μουριές , Χαρουπιές , Προύνοι κλπ.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Φυτοnet

www.fytonet.gr

Κράτα το