Home / ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ / Τι τμήμα του φυτού τρώγεται από κάθε λαχανικό
Πράσινη πιπεριά κέρατο

Τι τμήμα του φυτού τρώγεται από κάθε λαχανικό

Τα λαχανικά είναι μια μεγάλη κατηγορία φυτών που καλλιεργούνται για τα εδώδιμα μέρη τους και τα οποία διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους.

Καλλιεργούμε την τομάτα για τους ώριμους καρπούς της, το κρεμμύδι για τους βολβούς του, το μπρόκολο για τις ανώριμες ταξιανθίες του και το λαχανάκι Βρυξελλών για τους οφθαλμούς που σχηματίζονται στις μασχάλες των φύλλων.

Η γνωριμία με τα λαχανικά και η γνώση του εδώδιμου τμήματος κάθε λαχανικού είναι βασική πρωταρχική εργασία για την καλλιέργεια του λαχανόκηπου. Για παράδειγμα, το φθινόπωρο ή το χειμώνα θα καλλιεργήσουμε βολβώδη λαχανικά ή λαχανικά που το εδώδιμο τμήμα τους είναι τα ανώριμα άνθη όπως το κουνουπίδι, μπρόκολο. Αντίστοιχα, το καλοκαίρι θα προτιμήσουμε λαχανικά που το εδώδιμο τμήμα τους είναι οι καρποί.

   Καρποί    Ανώριμοι Πιπεριές (πράσινες)

Μελιτζάνες

Κολοκυθάκια

Αγγούρια

Μπάμιες

Φασολάκια

   Ώριμοι Τομάτες

Πιπεριές (κόκκινες)

Πεπόνι

Καρπούζι

Φράουλες

   Φύλλα ή

τρυφερός μίσχος

Λάχανο

Μαρούλι

Ραδίκι

Σπανάκι

Σέλινο

Μαϊντανός

Μάραθο (φινόκιο)

   Βολβοί Κρεμμύδι

Σκόρδο

Πράσο

   Κόνδυλοι Πατάτα
   Ριζοκονδυλώδη Καρότο

Παντζάρι

Ραπανάκι

Γλυκοπατάτα

   Ανώριμα άνθη Κουνουπίδι

Μπρόκολο

Αγκινάρα

   Οφθαλμοί Λαχανάκι Βρυξελλών

 

Δείτε επίσης...

Πατάτα: Άρδευση, Λίπανση, Συγκαλλιέργεια

Πατάτα: Άρδευση, Λίπανση, Συγκαλλιέργεια

Άρδευση πατάτας Η πατάτα είναι πολύ απαιτητική καλλιέργεια σε ότι αφορά το πότισμα. Το έδαφος ...

Αφήστε το μήνυμα σας