Προστατέψτε τα φυτά σας από το κρύο με τα κατάλληλα προϊόντα

ΚΡΥΟ – ΧΙΟΝΙ- ΠΑΓΕΤΟΣ

 

Ο χειμώνας για τα περισσότερα φυτά είναι δύσκολος. Εκτός από τα ανθεκτικά φυτά στο κρύο, κυρίως τα φυλλοβόλα δέντρα που ρίχνουν τα φύλλα τους και εισέρχονται σε λήθαργο, ο κρύος άνεμος, το χιόνι και ιδίως ο παγετός, προκαλούν σημαντικές ζημιές.

Επηρεάζουν τόσο τα φύλλα των φυτών αλλά και τους βλαστούς ακόμη και το ριζικό τους σύστημα. Αν και το φρέσκο χιόνι πολλές φορές συμπεριφέρεται ως προστατευτικό για το ριζικό σύστημα των φυτών, ο παγετός που συνήθως ακολουθεί, είναι καταστροφικός για τα λαχανικά, τα μικρά καλλωπιστικά και τα νεαρά καρποφόρα δέντρα.

Υπάρχουν πολλά σύγχρονα μέσα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να προφυλάξουμε αποτελεσματικά τα φυτά μας.

Υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία φυτών

 

Αντιπαγετικό ύφασμα κουκούλα bulk μεγάλο (2,50 m.) 18 g

Αντιπαγετική κουκούλα φυτών

Είναι ιδανικό για ψηλά φυτά. Διαστάσεων 2,50 m. ύψος και 1,60 m. πλάτος. Προστατεύει τα φυτά από παγετό, απότομη πτώση της θερμοκρασίας, έντονη ηλιοφάνεια από ακραία καιρικά φαινόμενα (χαλάζι, δυνατό άνεμο κ.α.)

Βρείτε το στο https://e-gardenshop.gr/product/antifreeze-bag-526-gm/

Είναι κατάλληλο για την προστασία των νεαρών καλλωπιστικών φυτών, εσπεριδοειδών, κηπευτικών και όλων των ευπαθών σε παγετό φυτών. Η ειδική υφή του επιτρέπει στα φυτά να αναπνέουν ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα ευαίσθητα μέρη του φυτού χωρίς να τα τραυματίζει. Προστατεύει επίσης από έντομα, αλμύρα και έντονη ηλιοφάνεια.

 

Αντιπαγετικό ύφασμα ρολό 2,00 x 20,00 m.

Αντιπαγετικό ρολό φυτών

 • Το αντιπαγετικό ύφασμα προστατεύει τα φυτά από παγετό και απότομη πτώση της θερμοκρασίας.
 • Είναι ιδανικό για μεγάλα δένδρα και κάλυψη κηπευτικών-λαχανικών.
 • Διαστάσεις: 2 m. πλάτος και 20 m. μήκος.
 • Βρείτε το στο https://e-gardenshop.gr/product/antipagetiko-yfasma-rolo/

Το αντιπαγετικό ύφασμα προστασίας από τον παγετό είναι κατάλληλο για όλα τα φυτά. Ιδανικό για θάμνους, φράχτες, δένδρα, και χειμερινά λαχανικά.

Πιο συγκεκριμένα, είναι κατάλληλο για την προστασία από παγετό, άνεμο των νεαρών φυτών, καλλωπιστικών, εσπεριδοειδών, κηπευτικών και όλων των ευπαθών σε παγετό φυτών.

Η ειδική υφή του επιτρέπει στα φυτά να αναπνέουν ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα ευαίσθητα μέρη του φυτού χωρίς να τα τραυματίζει. Προστατεύει επίσης από έντομα, αλμύρα και έντονη ηλιοφάνεια.

 

Προστασία φυτών σε γλάστρα

 • Μεταφέρουμε προληπτικά και ενόψει κακοκαιρίας, τις γλάστρες σε προστατευμένα απάνεμα σημεία.
 • Σκεπάζουμε τα φυτά ή τα νεαρά καρποφόρα δέντρα με αντιανεμικό δίχτυ ή αντιπαγετικό ύφασμα (αράχνη). Ευαίσθητα φυτά μπορούμε για όσο χρειάζεται να τα φέρουμε, στο εσωτερικό του σπιτιού, μακριά από θερμαντικά σώματα και σε φωτεινά σημεία.
 • Δεν βάζουμε λίπασμα κατά τη διάρκεια του παγετού στα καλλωπιστικά φυτά.
 • Δεν κλαδεύουμε και δεν ενθαρρύνουμε γενικά νέα βλάστηση γιατί ο παγετός θα την καταστρέψει.
 • Για την φροντίδα του ριζικού συστήματος των φυτών καλύπτουμε τη γλάστρα με ξερά φύλλα ή άχυρο ή ακόμα καλύτερα, με χωνεμένη κοπριά πάχους 5 πόντων και από πάνω χρησιμοποιούμε φλοιό πεύκου, έτσι ώστε να διατηρηθεί μια επιθυμητή θερμοκρασία.

 

Προστασία φυτών στον κήπο

 • Η καλή προετοιμασία το φθινόπωρο στα λαχανικά, στα καλλωπιστικά και στα καρποφόρα, τα βοηθά για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το κρύο και τον παγετό. Ασθενικά φυτά συνήθως δεν αντέχουν σε ακραίες συνθήκες κρύου και παγετού.
 • Τοποθετούμε κοπριά γύρω από τις ρίζες όπως κάνουμε και στα φυτά που έχουμε σε γλάστρες. Αρκετές ημέρες πριν την κακοκαιρία, μπορούμε να ποτίσουμε ή να ψεκάσουμε τα φυτά μας με εκχύλισμα φυκιών που είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και αμινοξέα για να ενδυναμώσουμε το ριζικό τους σύστημα.
 • Ένα πρόβλημα όταν χιονίζει πολύ, είναι το βάρος που συσσωρεύεται. Γι αυτό όσο χιονίζει καθαρίζουμε τα κλαδιά, ώστε να τα ελαφρύνουμε και να αποφύγουμε σπασίματα και τραυματισμούς.
 • Επίσης όταν χιονίζει καλό είναι να καλύπτουμε τα φυτά, στον κήπο όπως και τα φυτά στις γλάστρες, με αντιπαγετικό ύφασμα (αράχνη).
 • Όταν μετά το χιόνι, έχουμε πάγο στα φυτά, προτιμάμε να λιώσει μόνος του. αλλιώς η όποια παρέμβασή μας, θα προκαλέσει ανεπιθύμητη ζημιά.
 • Στον παγετό δεν βρέχουμε τα φύλλα και γενικά το φυτό, γιατί πιθανόν να δημιουργηθεί νέος πάγος.

 

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα e-gardenshop.gr θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων διακόσμησης, κήπου και αγρού.

e-gardenshop.gr
Home – Garden – Deco
Ηλεκτρονικό κατάστημα

Διεύθυνση (Χώρος παράδοσης/παραλαβής προϊόντων):
Ζωσιμάδων 58, Αιγάλεω 12243

Τηλέφωνο:
210.85.44.135
Κιν. 697.697.8417

info@e-gardenshop.gr

Ωράριο e-gardenshop:
Δευτ. – Παρ.: 09.00 – 17.00

 

Διαβάστε επίσης: