Κήπος …σε απόλυτη αρμονία

Το σπίτι έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του οικοπέδου και έτσι έχει διαμορφώσει δυο εξωτερικούς χώρους.  Ο ένας μπροστά στην είσοδο που έχει διαμορφωθεί ως κήπος αισθήσεων και ο άλλος στο πίσω μέρος του σπιτιού που συνδέεται με τον πρώτο με μια όμορφη ξύλινη αψίδα – πέργκολα και υποδέχεται το λαχανόκηπο, τον οπωρώνα καθώς  και μια όμορφη λιμνούλα με ψαράκια.

Fotolia_31955584_Subscription_XL

Όλα τα δωμάτια αυτού του παραδοσιακού  σπιτιού με τις μεγάλες μπαλκονόπορτες έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτό τον ωραίο και πολύ λειτουργικό κήπο με την στρογγυλή πισίνα να έχει κλέψει την καρδιά των ιδιοκτητών. Από τις αρχές της  άνοιξη μέχρι και το τέλος του φθινοπώρου περνούν εκεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας απολαμβάνοντας το δροσερό νερό της πισίνας και το πράσινο του χλοοτάπητα και των φυτών του κήπου τους.

Κήπος …στα χρώματα της παράδοσης

Τρεις  ψηλές Ουσιγκτώνιες στην άκρη της πισίνας,  κερδίζουν το απόλυτο ενδιαφέρον του επισκέπτη. Στη βάση τους έχουν φυτευτεί στερλίτσιες κάλες και  άκανθοι, συμπληρώνοντας το εντυπωσιακό θέαμα.

Κήπος …στα χρώματα της παράδοσης

Το μουσταρδί  χρώμα που επικρατεί σε κάθε εξωτερική επιφάνεια του σπιτιού και της μάντρας είναι χαρακτηριστικό νησιών του Ιονίου, όπως της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς.

Δένει απόλυτα με το πράσινο του φυτοφράκτη με τα κωνοφόρα και με τις μπανανιές και τις δράκαινες που επιμελημένα έχουν φυτευτεί μπροστά του.

Κήπος …στα χρώματα της παράδοσης

Η πισίνα είναι το κεντρικό στοιχείο σε αυτό το τμήμα του κήπου. Όμως πίσω της έχουν φυτευτεί υπέροχοι καλλωπιστικοί θάμνοι και δέντρα με ανθοφορία εναλλάξ  όλο το έτος, που δίνουν το δικό τους χρώμα στον κήπο και συμπληρώνουν ιδανικά την εικόνα του. Ως εδαφοκάλυψη έχει χρησιμοποιηθεί χαλίκι και ποταμίσια στρογγυλή λευκή πέτρα.

Λίμνη με ψάρια στον κήπο

Λίμνη με ψάρια στον κήπο

Μια μικρή λιμνούλα πνιγμένη στα φυτά με τα ψαράκια της οριοθετείται στο πίσω τμήμα του κήπου. Ξεχωρίζει εντυπωσιακά το βράδυ με το νυχτερινό φωτισμό. Τα ψαράκια (Κοϊ) εκτός από την ομορφιά τους ωφελούν το περιβάλλον αφού τρέφονται κυρίως με τα κουνούπια.

Ξύλινο καθιστικό στον κήπο

Από την πόρτα της κουζίνας μπορείς επίσης να περάσεις στον πίσω κήπο, δια μέσου μιας όμορφης βεράντας με ξύλινο πάτωμα (deck). Εδώ είναι ένα ήσυχο και απάνεμο σημείο για ξεκούραση.

Λαχανόκηπος στον κήπο

Ένα σημαντικό τμήμα στον πίσω κήπο αποτελεί ο λαχανόκηπος. Άλλα φυτεμένα στο έδαφος και άλλα σε κατασκευές με ξύλα, εξασφαλίζονται τα απαραίτητα για τη διατροφή βιολογικά λαχανικά της οικογένειας.

Λαχανόκηπος στον κήπο