ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εταιρία Προστασίας Πρεσπών
Έκδοση του βιβλίου «Flora and Vegetation of the Prespa National Park, Greece»

 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εδώ και λίγες μέρες κρατάμε στα χέρια μας το βιβλίο «Flora and Vegetation of the Prespa National Park, Greece» των καθηγητών Arne Strid, Erwin Bergmeier και Γιώργου Φωτιάδη. Μετά από χρόνια δουλειάς και πρωτογενούς έρευνας στην περιοχή οι τρείς καταξιωμένοι βοτανικοί συγκέντρωσαν σε αυτό το βιβλίο όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες για τη χλωρίδα της Πρέσπας.

Σπάνια φυτά, κάποια από αυτά ενδημικά της Πρέσπας, άλλα καθημερινά που τα συναντάμε σε έναν περίπατο στη φύση, γνωστά και συνυφασμένα με το Πρεσπιώτικο τοπίο και άλλα καλά κρυμμένα σε γωνιές αυτού του μικρού αλλά τόσο πλούσιου τόπου. Όλα βρίσκονται συγκεντρωμένα σε αυτόν τον πλήρη και αναλυτικό οδηγό των 550 σελίδων.

1816 είδη χλωρίδας παρουσιάζονται με ακρίβεια σε έναν λεπτομερή κατάλογο. Περισσότερες από 1000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης προσφέρουν στον αναγνώστη μια κοντινή ματιά στα άγρια φυτά της Πρέσπας. Χάρτες αλλά και 12 κεφάλαια τεκμηριωμένης αφήγησης προβάλλουν τα βασικά γνωρίσματα της βλάστησης των 45 διαφορετικών τύπων οικοτόπων της περιοχής.

Ένα βιβλίο παρακαταθήκη για την Πρέσπα, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα. Μια μοναδική συνεργασία αναγνωρισμένων επιστημόνων, σε μια έκδοση που υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Aage V. Jensen Charity, υλοποιήθηκε από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και τις εκδόσεις των Αδελφών Βλάσση.

Εταιρία Προστασίας Πρεσπών