Γιατί βοηθάμε τον πλανήτη μας;

Ο πλανήτης Γη, είναι ο πλανήτης μας, ο πλανήτης που κατοικούμε. Όμως, αν πετάμε πλαστικά, σκουπίδια, τενεκεδάκια όλα αυτά επιβαρύνουν τον πλανήτη μας και σε μερικά χρόνια τα προβλήματα στο περιβάλλον θα είναι εντονότερα. Η φύση μας υποφέρει, απλά δεν μπορεί να μας το πει.

Μερικοί άνθρωποι το καταλαβαίνουν, μερικοί όμως όχι. Αλλά πρέπει να το καταλάβουν πολύ σύντομα και να βοηθήσουν. Αν δεν το καταλάβουν σύντομα δεν θα προλάβουν να βοηθήσουν. Η φύση όμως μας φωνάζει «βοήθεια! Υποφέρω!» όσοι δεν βοηθάνε της απαντάνε «Δεν θα σε βοηθήσουμε!» αλλά αντίθετα πρέπει να της απαντάμε «Ναι! ερχόμαστε…»

Τι κάνω εγώ.

Μια μέρα που είχα πάει στην θάλασσα, είχα δει πολλά πλαστικά και σκουπίδια κι αυτό με έκανε να νιώθω άβολα. Μια άλλη φορά είχα δει έναν σκουπιδότοπο που είχε δημιουργηθεί από ανθρώπους που κατασκήνωναν στην παραλία, χωρίς να μαζεύουν τα σκουπίδια τους.

Το συζήτησα με την οικογένεια μου και αποφασίσαμε να παίρνουμε ανακυκλώσιμες σακούλες μαζί μας και να μαζεύουμε τα σκουπίδια που βρίσκουμε στην παραλία. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε το περιβάλλον.
Ένιωσα μεγάλη ευχαρίστηση. Το έκανα και το ξανά έκανα.
Επίσης, σας συμβουλεύω να το κάνετε κι εσείς…

 

Ευχαριστούμε την Ιωάννα 8 ετών που μας έστειλε το γράμμα της για να το δημοσιεύσουμε.