ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΦΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΤΟ ΑΙΓΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΣΕΦΥ

ΕΣΕΦΥ

Πραγματοποιήθηκαν  πριν λίγες ημέρες στο θαυμάσιο πολυχώρο της ΒΕΤΛΑΝΣ στη Νάουσα, οι εκλογές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΦΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (ΕΣΕΦΥ) συλλόγου που εκπροσωπεί  την Ελλάδα στον κλάδο της Ανθοκομίας , στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φυτωριούχων (ΕΝΑ). Μετά από τις αρχαιρεσίες, το νέο Δ.Σ που προέκυψε έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΙΓΙΟ)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΣΤΑΥΡΟ ΤΣΑΛΟΥΧΟΣ (ΑΓΡΙΑ ΒΟΛΟΥ)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ALDO ΜΑΝΩΣΗΣ(ΚΑΤΕΡΙΝΗ)

ΤΑΜΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΙΑΤΟ)

ΕΦΟΡΟΣ: ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ΜΟΔΙ)

Στη Γ.Σ που προηγήθηκε , έγινε απολογισμός του έως τώρα έργου , από το 2013 , οπότε έχει ιδρυθεί ο ΕΣΕΦΥ, τέθηκαν στόχοι για το μέλλον , με έμφαση στο lobbying για αγορές ενδιαφέροντος , ενεργού συμμετοχής σε διεθνή for a  καθώς και ένταση των συναντήσεων και των συμμετοχών στις διαβουλεύσεις που σχετίζονται με τις διαδικασίες φυτοϋγείας αλλά και ομαλής εξαγωγικής δραστηριότητας,  κάτι που ταλανίζει έναν κλάδο παραγωγικό και ιδιαίτερα δραστήριο.

Μετά την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος του ΕΣΕΦΥ, Βασίλης  Ζαφειρόπουλος , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη για την εκλογή μου καθώς και το απερχόμενο Δ.Σ για την προσφορά του. Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη η θέση τού Προέδρου. Θεωρώ πώς πρέπει καταρχήν να επικεντρωθούμε στην αντιμετώπιση της Xylella  η οποία απειλεί  όλη την αγροτική παραγωγή. Θα απαιτηθεί έτσι η λήψη μέτρων φυτουγείας δηλαδή φυτουγειονομικά διαβατήρια σε όλα σχεδόν  τα παραγωγικά δέντρα και καλλωπιστικά  φυτά αφού τα περισσότερα  είναι ξενιστές. Οι Έλληνες φυτωριούχοι είμαστε ξεκρέμαστοι σε αυτο το θέμα λόγω της υποβάθμισης των κέντρων παραγωγής πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού. Πρέπει πάση θυσία να κρατηθούν ενεργά. Στην παρούσα κατάσταση αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θέλω την αμέριστη συμπαράσταση σας στον τομέα αυτό.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ζαφειρόπουλος Βασίλης

Ο πρόεδρος του ΕΣΕΦΥ Βασίλης Ζαφειρόπουλος

Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΕΦΥ Βασίλης Ζαφειρόπουλος

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΕΦΥ

Μετά από την επιτυχημένη συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση Κηποτεχνίας του κόσμου FLORIADE 2012 (Βένλο, Ολλανδία) , οι σημαντικότερες ελληνικές επιχειρήσεις στον τομέα της παραγωγικής ανθοκομίας με εξαγωγικό προσανατολισμό, αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν οργανισμό προκειμένου να προβάλλουν τα προϊόντα τους στοχευμένα και να κάνουν οργανωμένα δικτύωση με αντίστοιχους οργανισμούς διεθνώς.

Στις 15 Ιανουαρίου 2013, ο υπό ίδρυση ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΦΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (ΕΣΕΦΥ) έκανε την πρώτη συνάντηση ενδιαφέροντος των μελών και συζήτησης καταστατικού, ενώ τον Ιούλιο του 2013 κατατέθηκε η αίτηση στο Πρωτοδικείο για σύσταση σε σώμα, η οποία έγινε δεκτή τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Σε όλη αυτήν την περίοδο, έγιναν πολλές προσπάθειες και κινήσεις προς επιλεγμένες αγορές ενδιαφέροντος του εξωτερικού (όπως Ιράν, Τουρκία, Ουκρανία, Ρωσία, Ολλανδία, Ιταλία, Κατάρ και Κένυα) καθώς και η αποδοχή και συμμετοχή στην 1η «στρογγυλή τράπεζα» του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φυτωριούχων (European Nursery stock Association) (Κατάνια, 25-27 Ιουνίου 2013) , η οποία έδωσε σημαντική ώθηση στις προσπάθειες του ΕΣΕΦΥ στην επέκταση των εξαγωγών φυτικού υλικού  κι έχει ήδη αποτελέσματα.  Ακολούθησαν σεμινάριο εξαγωγών, συμμετοχή στην IPM ESSEN 2014 , ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ 2015 και πολλές συμμετοχές σε εκδηλώσεις.

Τα Μέλη του ΔΣ Σταύρος Τσαλούχος και Aldo Μανώσης

Τα Μέλη του ΔΣ Σταύρος Τσαλούχος και Aldo Μανώσης

Αυτή τη στιγμή αριθμεί 28 μέλη-εξαγωγικές επιχειρήσεις από τις σημαντικότερες του χώρου.

Η «Ομάδα Ελληνικού Κήπου» (www.hellenicgardenteam.gr), οι επαγγελματίες που δημιούργησαν τον Ελληνικό Κήπο στη FLORIADE , είναι , τιμητικά, η προωθητική ομάδα του Συνδέσμου.

Από το 2014, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φυτωριούχων (ΕΝΑ)

http://www.enaplants.com/organisation–greek
Επικοινωνία: info@esefy.gr