Φυτέψτε αρωματικά, βότανα και λαχανικά σε γλάστρα.

Αξιοποιήστε όλους τους διαθέσιμους χώρους σας και γεμίστε με υπέροχα μυρωδάτα και οικολογικά αρωματικά και λαχανικά τη βεράντα και τον κήπο σας.

 

Η καλλιέργεια αρωματικών και βοτάνων στη γλάστρα είναι μια από τις πιο όμορφες και διακοσμητικές προτάσεις για ένα μπαλκόνι, βεράντα αλλά και στον κήπο τοποθετώντας αρωματικά σε πήλινες γλάστρες σαν κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο. Τα αρωματικά και τα βότανα είναι κατά την πλειονότητα τους ετήσια ή πολυετή με εύκολο τρόπο καλλιέργειας και προσαρμόζονται και αναπτύσσονται πολύ καλά και αποδοτικά σε γλάστρες.

Η επιλογή πλαστικής ή πήλινης γλάστρας σχετίζεται καθαρά με την δική σας διάθεση και την αισθητική του χώρου που θα τα τοποθετήσετε. (Επιλέξτε υπέροχες γλάστρες, πήλινες και πλαστικές)

Φυτέψτε γλάστρες με αρωματικά στο μπαλκόνι

Είναι πραγματικά μια πολύ καλή επιλογή αφού μπορείτε να διακοσμήσετε με όμορφα φυτά το χώρο σας αλλά και να έχετε τα δικά σας αρωματικά για τα φαγητά σας. Φυτέψτε βασιλικούς για χλωρά ή αποξηραμένα φύλλα, φυτέψτε ρίγανη, δυόσμο, μέντα, αρμπαρόριζα, λεβάντα, θυμάρι, και όποια άλλα αρωματικά φυτά σας αρέσουν.

 

διάφορα βότανα

 

Η καλλιέργεια τους είναι αρκετά εύκολη. Θέλουν κανονικά ποτίσματα και πιο συχνά το καλοκαίρι. Χρησιμοποιήστε ένα καλό χώμα για λαχανικά ή αρωματικά φυτά και κόμποστ ενώ για λίπανση προτιμήστε βιολογικά λιπάσματα.

Μπορείτε να κόβετε και να αποξηράνετε ματσάκια και κλαδάκια από τα αρωματικά σας ή χρησιμοποιήστε τα χλωρά στις συνταγές σας. Αν προσβληθούν από έντομα προσπαθήστε να τα καθαρίσετε με ένα υγρό πανάκι ή με το χέρι.

Η επιλογή σας να φυτέψετε αρωματικά σε γλάστρα σίγουρα θα σας ανταμείψει καθώς θα συνδυάστε την αισθητική αναβάθμιση του χώρου σας με την χρήση των αρωματικών φυτών σας στις συνταγές σας.

 

Καλλιέργεια σέλινου, μαϊντανού και άνηθου σε γλάστρα

 

Ρόκα

 

Φυτέψτε φυλλώδη λαχανικά όπως μαϊντανό, σέλινο, ρόκα ή άνηθο σε γλάστρα. Η καλλιέργεια τους είναι αρκετά εύκολη και μπορείτε να τα ξεκινήσετε από σπόρο σπέρνοντας τους απευθείας στις γλάστρες σας. Χρησιμοποιήστε ένα καλό χώμα για λαχανικά, κομπόστ και βιολογικό λίπασμα. Κόβετε όσο χρειάζεται κάθε φορά ώστε να μην καταστρέφεται το φυτό και μπορεί να βγάζει νέα βλάστηση

 

Φυτέψτε φράουλες σε γλάστρες την άνοιξη

 

φράουλα στο μπαλκόνι

 

Τι πιο ελκυστικό στον κήπο και την βεράντα από φραουλιές σε γλάστρες. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει σίγουρα καθώς οι φράουλες παράγουν αρκετούς καρπούς ανά φυτό.

 

Αρωματικά και φυλλώδη λαχανικά στη γλάστρα

Επιλέξτε τα αρωματικά της αρεσκείας σας. Αν δεν μπορείτε να φυτέψετε όλα τα αρωματικά προτιμήστε αυτά που χρησιμοποιείτε πιο συχνά στην κουζίνα σας. Τα χλωρά αρωματικά είναι πλούσια σε αρώματα και νοστιμίζουν όσο τίποτα άλλο τα φαγητά σας. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό χώμα για αρωματικά φυτά και βιολογικό κομπόστ για λίπασμα.

Ορισμένα δημοφιλή αρωματικά, βότανα και λαχανικά για φύτευση σε γλάστρα

https://e-gardenshop.gr/product/cube-glossy-14/

https://e-gardenshop.gr/product/%cf%80%ce%ae%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%b3%ce%bb%ce%ac%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%83%ce%b2%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae-18×33-cm/