Αγαπητοί φίλοι του Βοτανικού Κήπου Σύρου,
σας προσκαλούμε στο τριήμερο σεμινάριο “Φυσικής Καλλιέργειας” με τον γεωπόνο Παναγιώτη Μανίκη.
Το σεμινάριο υλοποιούν η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η “Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.”, το ΚΕΚ Γεννηματάς ΑΕ και ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, στα πλάισια του έργου, ¨Προγράμματα Κατάρτισης για Ανέργους, Εργαζόμενους & Αυτοαπασχολούμενους στο νομό Κυκλάδων”.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής:
Παρασκευή 14/11/2014
Oμιλία του Παναγιώτη Μανίκη με θέμα “Φυσική Καλλιέργεια- Αυτάρκεια -Γεωργική Κρίση” στις 7 το απόγευμα, σε κεντρική αίθουσα της Ερμούπολης. (θα ενημερωθείτε έγκαιρα για τον ακριβή χώρο). Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σάββατο 15/11/2014
Βιωματικό/πρακτικό εργαστήριο, ώρα 9:30 – 5:00 στα Χρούσσα, στο χώρο του υπό ίδρυση Βοτανικού Κήπου Σύρου (πρώην κατασκήνωση Χρουσσών)
Θέμα: Λαχανόκηποι της Αυτάρκειας – Παραγωγή σβώλων με σπόρους.
Συλλογική κουζίνα για τους συμμετέχοντες.

Κυριακή 16/11/2014 με βιωματικό/πρακτικό εργαστήριο. 9:30-5:00
στα Χρούσσα, στον ίδιο χώρο.
Φύτευση λαχανόκηπου με σβώλους.
Οπωροφόρα δέντρα -Σιτηρά – Δημιουργία φυσικού αγροκτήματος.
Συλλογική κουζίνα για τους συμμετέχοντες.

Η Φυσική Καλλιέργεια είναι μια μέθοδος γεωργίας όπου δεν χρησιμοποιούνται λιπάσματα, φυτοφάρμακα, δεν κάνουμε ζιζανιοκτονία, δεν βοτανίζουμε, δεν οργώνουμε τη γη με μηχανήματα.
Ο Παναγιώτης Μανίκης είναι γεωπόνος, ο οποίος εισήγαγε τη μέθοδο της Φυσικής Καλλιέργειας στην Ελλάδα. Θα μας μεταφέρει όλο το νόημα της αρμονίας, με την οποία η φύση συντηρείται με ελάχιστη παρέμβαση του ανθρώπου και την ιδέα της διατροφικής αυτάρκειας που επιτυγχάνεται με αμειψισπορά και τη σοφή διαχείριση αλλεπάλληλων καλλιεργειών που εμπλουτίζουν το έδαφος και παράγουν τροφή όλο το χρόνο.

Η συμμετοχή των εκπαιδευομένων είναι δωρεάν.
Για εγγραφές παρακαλώ αποστείλατε μήνυμα στο katartisi@elichrysos.gr