Την οικοδόμηση μίας στενότερης και πιο ουσιαστικής συνεργασίας, η οποία θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα, διερεύνησαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησης τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας.

Σε πρώτη φάση θα αναβαθμιστεί η συνεργασία, μέσω της διοργάνωσης της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo από τις 7-10 Μαΐου 2015. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει με την παρουσία του κεντρικού του περιπτέρου «Μανόλης Αναγνωστάκης» και θα προγραμματίσει σειρά επισκέψεων για τα σχολεία της πόλης, ενώ χρήσιμη εκτιμάται και η ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα της συγκεκριμένης έκθεσης.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο και στον εθνικό εκθεσιακό φορέα στο πλαίσιο της επετειακής 80ης διοργάνωσης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης από τις 5-13 Σεπτεμβρίου 2015. Ο Δήμος θα αναλάβει την πρωτοβουλία να απευθύνει πρόσκληση σε πόλεις του εσωτερικού και του εξωτερικού, με τις οποίες έχει αναπτύξει στενές σχέσεις στο πλαίσιο της πολιτικής του, ενώ κάτι αντίστοιχο θα επιχειρηθεί και με αφορμή την επόμενη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA, η οποία λαμβάνει χώρα για 31η φορά από τις 12-15 Νοεμβρίου 2015.

Η συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι καθοριστική και στη νέα διοργάνωση με τίτλο «Art Thessaloniki» (International Contemporary Art Fair), που πραγματοποιείται από τις 29 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2015. Κοινή πεποίθηση και των δύο φορέων, είναι ότι με μεθοδικές και στοχευμένες ενέργειες, η Θεσσαλονίκη μπορεί να καταστεί το κέντρο της πολιτιστικής παραγωγής και προβολής στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς του Δήμου ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας, ενώ από τη ΔΕΘ-Helexpo, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Αλέξης Τσαξιρλής.