Περιοδικό ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ

Αν κανείς θέλει να ερμηνεύσει τη λέξη ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ θα μπορούσε να πει ότι σημαίνει: εκτελώ όλες τις απαραίτητες εργασίες στη γη – όργωμα, σπορά, φροντίδα, συγκομιδή – για να ανπτυχθεί και να καρποφορήσει ένα φυτό. Η καλλιέργεια είναι έμφυτη με τον αγρό, με το χωράφι. Καλλιέργεια για οικιακή κατανάλωση γινόταν από πάντα, στον κήπο ακόμα και στην βεράντα και την ταράτσα.

Και αν αυτό βέβαια γινόταν, μέχρι πριν λίγο καιρό με ρομαντισμό και με οικολογική διάθεση, σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν είναι λίγοι όσοι καλλιεργούν χωρίς να είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες. Παρατηρούμε την επιστροφή στο χωράφι πολλών κατοίκων αστικών περιοχών, οι οποίοι θέλουν να συμπληρώσουν το εισόδημα τους, με μια καλλιέργεια. Όλο και περισσότεροι λαχανόκηποι δημιουργούνται σε κήπους και ταράτσες, όλο και περισσότεροι αναγνώστες, αναζητούν τρόπους για το πως θα εξασφαλίσουν μόνοι τους λαχανικά, φρούτα ακόμα και πουλερικά.

Το περιοδικό ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ από το 2012 που πρωτοκυκλοφόρησε είναι ένα μικρό δείγμα της δικής μας προσφοράς.Έρχεται να απαντήσει σε αυτές τις ανάγκες και να βοηθήσει, όσο γίνεται περισσότερο, πρακτικά, επιστημονικά και οικολογικά τους αναγνώστες του, ώστε να δημιουργήσουν το χώρο και την καλλιέργεια που επιθυμούν.

Καλλιεργώ

Καλλιεργώ

Καλλιεργώ

Καλλιεργώ