Βήμα- βήμα ανανέωση παρτεριού στην είσοδο εξοχικής κατοικίας, με απλά βήματα και πολύ μεράκι!
Παρουσιάζουμε σε στάδια την αναμόρφωση ενός παραμελημένου παρτεριού, που καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα δεν είχε καμία περιποίηση και δεν κολάκευε καθόλου την είσοδο αυτής της εξοχικής κατοικίας.
Τι χρησιμοποιήσαμε για το παρτέρι:
- Υλικά φύτευσης και διακόσμησης: φλοιός πεύκου, ρόλλ-μπάρ, σκαλιστήρι, 1 πυθάρι
- Νέα καλλωπιστικά φυτά: 1 τούγια, 1 λέιλαντ σπιράλ, 1 πολύγαλα, 5 χρυσάνθεμα (κόκκινα και κίτρινα), 1 γεράνι κόκκινο
- Στο παρτέρι προϋπήρχαν: 1 πυξάρι, 1 σκυλάκι, Διάφορα παχύφυτα
Βήμα 1: ξεβοτάνισμα παρτεριού
καθαρίσαμε καλά το χώρο από τα ζιζάνια και τα κατεστραμμένα φυτά που δεν άντεξαν τις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα. Όσα επιβίωσαν κλαδεύτηκαν και αφαιρέθηκαν τα ξερά κομμάτια και φύλα τους.
Βήμα 2: σκάλισμα στο παρτέρι
Σκαλίσαμε το έδαφος καλά για να αφαιρεθούν όλες οι ρίζες και τα σκληρά τμήματα και έτσι το χώμα γίνεται πιο αφράτο και αποκτά καλύτερες συνθήκες αερισμού. Έτσι να νέα φυτά θα αναπτύξουν γρήγορα το ριζικό τους σύστημα και θα αναπτυχθούν καλά. Αν το έδαφος χρειαζόταν συμπλήρωση ή εμπλουτισμό με compost, θα γινόταν σε αυτό το στάδιο.
Βήμα 3: τοποθέτηση Roll bars
Τοποθετήσαμε τα ξύλινα διακοσμητικά στο παρτέρι. Αυτά εκτός από την διακοσμητική τους αξία που προσθέτουν στο παρτέρι, προστατεύουν και το χώμα για να μην φύγει με τις βροχές. (βρείτε μεγάλη συλλογή από Roll bars στο e-gardenshop.gr)
Βήμα 4: σύστημα ποτίσματος στο παρτέρι
Τοποθετήσαμε το αυτόματο πότισμα για τα καινούργια φυτά. Ελέγχουμε όλα τα μπεκάκια και αντικαθιστούμε τα φθαρμένα.
Βήμα 5: φύτευση νέων φυτών
Φυτεύτηκαν ένα κόκκινο γεράνι στην πάνω δεξιά γωνία και πέντε κίτρινα και κόκκινα χρυσάνθεμα που έδωσαν χρώμα στο παρτέρι.
Στην μεγάλη πήλινη γλάστρα που βρίσκεται πίσω από το παρτέρι αφαιρέθηκε η κατεστραμμένη από το χειμώνα ναντίνα και φυτεύτηκε ένα λέιλαντ σπιράλ, ενώ στην απέναντι πήλινη γλάστρα τοποθετήθηκε ένα πολύγαλα.
Βήμα 6: τοποθέτηση φλοιού πεύκου
Στο τελικό στάδιο το παρτέρι διακοσμήθηκε με φλοιό πεύκου. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε την κάλυψη του χώματος με ένα φυσικό υλικό, τη μείωση των ζιζανίων και την αύξηση της εδαφικής υγρασίας, διότι το παρτέρι βρίσκεται σε σημείο που δέχεται τις ακτίνες του ήλιου καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της ημέρας.
Διαβάστε επίσης:
Leave A Comment