ΚηποτεχνίαΠαρουσιάσεις κήπων και πάρκων στην Ελλάδα. Άρθρα και απόψεις για την αρχιτεκτονική του τοπίου.

Δείτε όλα τα άρθρα...

διακόσμησηΙδέες για τη διακόσμηση του κήπου και της βεράντας. Κατασκευές και προτάσεις για έναν όμορφο χώρο.

Δείτε όλα τα άρθρα...

κηπουρικήΕργασίες στον κήπο, ημερολόγια σποράς και συγκομιδής, συμβουλές για το λαχανόκηπο...

Δείτε όλα τα άρθρα...

οδηγός φυτώνΦυτολογικός οδηγός με πλούσιες πληροφορίες για τα δένδρα, θάμνους και λουλούδια

Δείτε όλα τα άρθρα...

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

καλλιέργειεςΝέα και θέματα για την ελληνική γεωργία και τις καλλιέργειες.

Δείτε όλα τα άρθρα...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

περιβάλλονΠροστασία του περιβάλλοντος, οικολογία, κλιματική αλλαγή.

Δείτε όλα τα άρθρα...

ΓΕΩΠΟΝΙΑ

γεωπονία, γεωπονικάΝέα, απόψεις και άρθρα από τις γεωπονικές επιστήμες.

Δείτε όλα τα άρθρα...

banner-ads-on

Ημερίδα για το παρόν και το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας, στο Πλατύ

Γράφτηκε από τον/την gardenguide. Posted in Ημερίδες - Σεμινάρια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια  προσπάθεια να κάνουν γνωστή την αγωνιά τους για την συνέχιση της καλλιέργειας τεύτλου στην Ελλάδα και της λειτουργίας των εργοστασίων της ΕΒΖ οι τευτλοπαραγωγοί Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσαν την Κυριακή 11-5-2014 ημερίδα στο εργοστάσιο ζάχαρης στο Πλατύ.

Στην ημερίδα ήταν καλεσμένοι εκπρόσωποι σωματείων παραγωγών από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι εργαζομένων, βουλευτές, υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρείας, παράγοντες του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, αλλά όχι εκπρόσωποι της διοίκησης της βιομηχανίας ως ένδειξη της αγανάκτησης των παραγώγων για τον ρολό των διοικούντων στην απαξίωση των εργοστασίων όπως χαρακτηριστικά διευκρίνισαν.

 Στην αρχή της ημερίδας τον λόγο πήραν οι πρόεδροι των σωματείων τευτλοεξαγωγέων και τευτλοπαραγωγών Λιολιόπουλος και Μπογιαννίδης αντίστοιχα, καθώς και ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Βαρκάκης, όπου έκαναν μια λεπτομερέστατη περιγραφή του αδιέξοδου στο όποιο έχουν περιέλθει οι ασχολούμενοι με την καλλιέργεια, καθώς και της κατάστασης στην εταιρία. Αίσθηση έκανε η αναφορά σε τεράστια οικονομικά σκάνδαλα που βαραίνουν την νυν διοίκηση και ζήτησαν να γίνει διερεύνηση.

Στη συνεχεία τον λόγο έλαβαν οι μόνοι βουλευτές που ήταν παρόντες, κκ Τζάκρη, Γιοβανόπουλος και Αμανατίδου που έκαναν και αυτοί αναφορά στο ιστορικό κακών επιλογών στην ΕΒΖ την τελευταία δεκαετία. Και οι τρεις βουλευτές τάχθηκαν στο πλευρό των παραγωγών για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

  Στο υψηλό κόστος καλλιέργειας που καθίστα στην πράξη ασύμφορη την παράγωγη ζάχαρης στη χώρα μας με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων παραγώγων τεύτλων Σερρών και Θεσσαλίας κ Τζιώλας και Τσικρικάς, ενώ τοποθετήθηκαν και γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές Παναγής και Μακαρές.

 Στο τέλος της ημερίδας αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης των επιλογών της διοίκησης της Εβζ και να απαιτηθεί η άμεση αντικατάσταση της, ενώ δόθηκε ραντεβού για περαιτέρω αγωνίστηκες διεκδικήσεις για να μην κλείσουν τα εργοστασια.

 Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλεξανδρείας  Χ.Αλευράς και Π.Γκυρινης με τον πρώτο να παρακολουθεί ολόκληρη την ημερίδα και να τοποθετείται στο τέλος της όντας ιδιαιτέρως καυστικός στης επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά και σε αυτές του Σύριζα.

Παρόντες ήταν και οι πρόεδροι των σωματείων Σερρών και Ορεστιάδας Βαρούτης και Στεφανακίδης, ο διευθυντής γεωπονικής υπηρεσίας εργοστάσιου πλατέος Σοφοκλής Μηνοπουλος, ο εκπρόσωπος του αγροτικού συλλόγου Αλεξάνδρειας Στ. Τσουλφαιδης, ο πρώην πρόεδρος του σωματείου τευτλοεξαγωγέων Τσιπης Βαγγελης και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λ. Κιοσέογλου.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...

banner-sidedbar-a

ΔΗΜΟΦΙΛΗ TAGS

ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

πράσινα ταξίδιαΟδοιπορικά και παρουσιάσεις περιοχών από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλα τα άρθρα...

e-books

banner-sidedbar-a

ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΥΓΕΙΑ

Διατροφή, υγείαΣυμβουλές διατροφής, συνταγές μαγειρικής, βότανα και ομορφιά...

Δείτε όλα τα άρθρα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα άρθρα του online περιοδικού. Το ηλεκτρονικό περιοδικό gardenguide, ενημερώνει την ύλη του κάθε 15 ημέρες.